Trucuri cu bicarbonat de sodiu

15 ianuarie 2022 10:00   Fapt divers

Ajutor prețios în bucătărie ca agent de afânare, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit a fi un remediu bun, ieftin și la-ndemână și pentru curățenie, în cosmetică sau pentru a trata unele afecțiuni! Descoperă la ce îl poți folosi atât pentru îngrijirea personală, cât și pentru casă. 

  • Piele mai fină. Înainte de a-ţi face baie, adaugă în cadă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Acesta îţi va face pielea mai fină şi mai netedă.
  • Deodorant. Pune 3 linguri de bicarbonat într-un vas şi adaugă 3-5 picături din uleiul esenţial pe care îl preferi, amestecă-le şi deodorantul este gata. Aplică-l cu buretele de la pudra de faţă sau cu o pensula, la subraţ, și va neutraliza mirosul neplăcut.
  • Exfoliant pentru corp. Amestecă 3 linguri de bicarbonat cu 1 lingură de fulgi de ovăz şi 3 linguri de apă. Vei obţine un exfoliat uimitor, hidratant şi revigorant. Freacă-te cu această pastă pe tot corpul, cu mişcări circulare, şi apoi spală-te cu apă călduţă. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru faţă, dar ai grijă să nu freci prea tare. 
  • Şampon. Pune bicarbonat de sodiu în şamponul preferat şi vei obţine un şampon purificator uimitor, care îţi va curăța părul de resturile pe care produsele de styling le lasă în urma lor. După ce îl vei clăti cu atenţie, vei observa că părul tău va deveni foarte curat şi mai uşor de aranjat. Folosește acest truc de maximum două ori pe lună. 
  • Apă de gură. Pentru a obţine uşor o apă de gură cu bicarbonat de sodiu, amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu 3 picături de ulei esenţial de mentă (sau de eucalipt) într-un pahar de apă. Îţi va împrospăta respiraţia şi va înlătura bacteriile.   
  • Dantură mai albă. Poți să pui bicarbonat pe periuţa de dinţi şi să te speli ca de obicei sau poți pune pasta ta preferată de dinţi pe periuţă, presară puţin bicarbonat de sodiu deasupra şi spală-te pe dinţi cu acest amestec. Acest amestec se poate folosi 2-3 zile pentru a-ţi albi dinții, apoi revin-o la ritualul obişnuit. 
  • Spală fructele și legumele. Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale bicarbonatului de sodiu este de a spăla fructele şi legumele cu el. Este natural, uşor şi eficient.
  • Flori proaspete. Adaugă o linguriţă de bicarbonat în vaza cu flori și acestea vor rămâne proaspete mai mult timp.
  • Analgezic. Dacă ai o erupţie cutanată pe piele, o muşcătură de insectă sau o înţepătură de albină, freacă locul cu bicarbonat de sodiu şi îţi va trece, scrie sanatatesistaredebine.ro.
Mai multe