Un chinez a dat 35.000 de dolari ca să-și cloneze pisica, după ce felina a murit

6 septembrie 2019 14:58   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un chinez a scos din portofel 35.000 de dolari pentru a-și clona prietenul cel mai bun. După ce i-a murit pisica, Huang Yu (22 de ani) a mers la Beijing la o companie specializată în clonarea animalelor și, după șapte luni, pisica lui pe nume Garlic a fost clonată.

Compania respectivă a început să cloneze animale încă din 2015. Cererea pentru clonarea animalelor de companie moarte este una extrem de mare. Până acum, compania a clonat peste 40 de câini, pentru care stăpânii au fost nevoiți să scoată 53.000 de dolari. Acum, compania a clonat pentru prima oară și o pisică. 

Huang Yu a fost nevoit să își dezgroape pisica

Pisica lui Huang Yu a murit la doi ani, în ianuarie. El a declarat pentru The New York Times că îngropase deja pisica, atunci când s-a hotărât să o cloneze. El a fost nevoit să o dezgroape pe Garlic și să îi înghețe cadavrul, până când un angajat de la Sinogene a venit la el acasă pentru a preleva ADN-ul felinei. 

„În inima mea, Garlic este de neînlocuit. Nu a avut pui, așa că m-am decis să o clonez”, a povestit tânărul. Chiar dacă a decis să plătească o sumă uriașă pentru a fi alături de noul Garlic, Huang Yu a fost dezamăgit atunci când și-a dat seama că replica pisicii nu este chiar 100% exactă. Cu toate acestea, el a mărturisit că acceptă faptul că tehnologia clonării este încă limitată. 

Mai multe