Un tânăr de 19 ani a supraviețuit miraculos, după ce a alunecat de la 120 de metri înălțime: „A avut noroc”

29 mai 2024 13:40   Fapt divers

Un băiat de 19 ani din statul american Washington a supraviețuit ca prin minune unei căderi de 120 de metri, de pe marginea unui canion. Incidentul a avut loc în weekend, iar tânărul s-a ales doar cu câteva „răni minore”, au anunțat autoritățile americane.

Adolescentul, al cărui nume nu a fost făcut public, se afla într-o drumeție și s-a apropiat periculos de mult de marginea canionului. El se afla pe o fostă potecă de sub Podul High Steel, unul dintre cele mai înalte poduri de cale ferată din SUA, atunci când a alunecat, relatează publicația americană NBC News.

Băiatul a fost scos din prăpastie cu o frânghie

Le-am spus oamenilor să stea departe de aceste căi pentru că sunt deosebit de periculoase, dar tinerii aceștia fie nu au văzut semnele de avertizare, fie le-au ignorat”, a spus Tim Ripp, un caporal de patrulă al șerifului din Mason, care a făcut parte din misiunea de salvare. Două ore le-au luat salvatorilor să ajungă la băiat.

Adolescentul a fost scos din prăpastia adâncă de un pompier alpinist, care a coborât în rapel pentru a ajunge la el. Frânghia cu care a fost scos tânărul din râpă a fost legată de Podul High Steel. Pompierii au folosit un ham pentru a-l putea transporta în siguranță pe tânăr.

 „L-am cuplat într-un ham și l-am adus înapoi în sus”, a spus șeful pompierilor West Mason, Matthew Welander, reporterilor de la fața locului. „A alunecat până jos la râu. Mergea pe o potecă abruptă când a alunecat. Nu este o zonă pentru drumeții, acolo e o prăpastie.” Oficialii au spus că lipsa de respect pentru natură și lipsa de atenție fac parte din problemă, deoarece oamenii continuă să cadă în această zonă periculoasă.

Referindu-se la adolescent, Welander a spus că: „A fost incredibil de norocos”. Victima a fost dusă la spital pentru verificări suplimentare, însă este în afara oricărui pericol. Conform medicilor, are mai multe julituri în zona brațelor.

Mai multe