Ambasadorul Chinei în Israel, găsit mort în pat! Avea 58 de ani

17 mai 2020 11:24   Internațional
Ultima actualizare:

Ambasadorul Chinei în Israel, Du Wei, a fost găsit fără suflare, duminică (17 mai), în apartamentul său din suburbiile Tel Aviv. Avea doar 58 de ani și nu este, momentan, cunoscută cauza decesului.

Du Wei a fost găsit mort în patul său. Din primele informații, ar fi fost vorba despre un atac de cord, potrivit haaretz.com. El a fost numit ambasador în Israel în luna februarie a acestui an, iar înainte de asta a fost trimisul Chinei în Ucraina. Ambasadorul era căsătorit şi avea un fiu, dar nu se știe dacă familia lui se afla în ţară, la momentul tragediei.

Într-un interviu acordat ziarului Makor Rishon în aprilie, Wei a declarat că, după ce a acceptat funcția de ambasador, a zburat în Israel la jumătatea lunii februarie și a intrat într-o carantină de 14 zile din cauza focarului de coronavirus din China. La sfârșitul lunii martie, a primit acreditările diplomatice. Din cauza pandemiei, nu s-a întâlnit cu președintele israelian pentru a face acest lucru, așa cum cer formalitățile, în mod obișnuit.

Ambasada Chinei în Israel a răspuns criticilor aduse de oficiali SUA

Vineri (15 mai), Ambasada Chinei în Israel a răspuns criticilor adresate de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în timpul vizitei sale în Israel săptămâna trecută. EL a afirmat că guvernul chinez a ascuns informații despre izbucnirea coronavirusului din lume, iar Ambasada Chinei a catalogat această afirmație drept „absurdă”. Declarația ambasadei a menționat că „oamenii de știință încă nu au identificat originea COVID-19” și a susținut că China nu a ascuns niciodată focarul bolii în țară. De asemenea, a adăugat că Statele Unite sunt în prezent epicentrul pandemiei.  Ambasada s-a referit, de asemenea, la avertismentul lui Pompeo către Israel cu privire la investițiile chineze în țară. În timpul vizitei sale de miercuri, Pomeo a spus că astfel de investiții pot reprezenta un risc pentru securitate, în special în domeniul infrastructurii.

Mai multe