Ambasadorul rus la Washington atacă SUA

11 octombrie 2022 11:20   Internațional

Anatoli Antonov, ambasadorul rus la Washington a reacționat dur după ce președintelui SUA, Joe Biden a anunțat noi ajutoare militare pentru Ucraina. Pentru diplomatul rus ultimele declarații ale președintelui Biden confirmă statutul de participant al Statelor Unite la războiul din Ucraina

Ambasadorul rus avertizează SUA 

Antonov a solicitat SUA „și aliaților săi” să nu depășească „liniile roșii” trasate de Moscova și de care ambasadorul spune că statele occidentale s-au apropiat. Diplomatul a făcut afirmația după ce presa de stat rusă i-a cerut să comenteze faptul că Biden a promis luni seara că SUA vor furniza Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană.

”Nu ne așteptăm la o reacție diferită din partea administrației. Totuși, percepem declarațiile conducerii americane cu privire la intenția lor de a-l sprijini pe Zelenski cu livrări suplimentare de produse militare, inclusiv cele mai moderne modele, ca o altă confirmare a faptului că Washingtonul este consolidat în statutul de participant la conflict. 

O astfel de asistență, precum și asistența acordată Kievului cu informații, instructori și îndrumări cu privire la desfășurarea ostilităților, este modalitatea de a escalada în continuare și de a crește riscul unei confruntări între Rusia și NATO”, a spus Antonov citat de agenția Tass. 

Ambasadorul rus anunță noi bombardamente în Ucraina 

„Nu mai susțineți regimul [de la Kiev] cu arme mortale. Acest lucru nu va duce decât la noi victime și distrugeri, prelungind și mai mult conflictul”, a conchis Anatoli Antonov. „Decizia Rusiei de a lovi cu arme de precizie infrastructura din Ucraina a fost un răspuns la actele teroriste din țara noastră, a căror responsabilitate revine în întregime regimului de la Kiev”, a afirmat Antonov într-un comunicat publicat de ambasadă și preluat de sursa citată. 

Declarația lui Joe Biden care a stârnit furia Rusiei

Președintele american i-a promis luni lui Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, potrivit unui comunicat de presă remis de Casa Albă. Joe Biden şi liderii Grupului celor şapte (G7) vor avea marţi o întâlnire virtuală pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina şi de a-l trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea Rusiei.

Mai multe