Aterizare de urgență, după ce copilotul a făcut stop cardiac în timpul zborului! Bărbatul de 49 de ani a murit

25 noiembrie 2019 8:05   Internațional
Ultima actualizare:

O cursă aerină Aeroflot, care zbura de la Moscova la Anapa, a aterizat de urgență după ce copilotul de 49 de ani a făcut stop cardiac în timpul zborului, duminică (24 noiembrie). Potrivit pilotului, colegul săy s-a plâns că îi este rău și a trimis-o pe una dintre asistentele de bord să întrebe dacă există vreun doctor printre pasageri.

Pentru că nu a fost găsit niciun medic la bordul avionului, pilotul a decis să aterizeze de urgență la cel mai apropiat aeroport. Un echipaj medicla și o salvare au intervenit. Din păcate, bărbatul de 49 de ani nu a mai putut fi salvat, după ce a suferit un atac de cord „masiv”. 

„Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru pilot. A murit în ambulanță. Transmitem condoleanță familiei și prietenilor săi”; a declarat un purtător de cuvânt al Aeroflot, potrivit simpleflying.com. A fost deschisă o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele în care s-a produs tragedie.

Astfel de incidente sunt extrem de rare

Incidente ca cel de duminică sunt extrem de rare printre piloți, asta pentru că ei sunt nevoiți să treacă printr-o examinare medicală riguroasă, la fiecare 12 luni. Piloții peste 40 de ani sunt obligați să facă acest test medical la fiecare 6 luni. Dacă unul dintre cei doi piloți suferă un stop cardiac în timpul zborului, celălalt preia comanda aeronavei pentru ca pasagerii să aterizeze în siguranță. 

Mai multe