Avion prăbușit în Columbia: Directorul companiei a fost arestat. Ce nereguli s-au constatat

7 decembrie 2016 9:44   Internațional
Ultima actualizare:

Autoritățile boliviene l-au arestat pe directorul companiei implicate în accidentul de avion de săptămâna trecută, soldat cu 71 de morți, inclusiv cea mai mare parte a echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Gustavo Vargas, un general în retragere, a fost reținut în cadrul anchetei.

Aeronava, operată de compania LaMia, ducea echipa de fotbal la cel mai important meci al său de până acum, când  a rămas fără combustibil. Un oficial bolivian, Cecilia Castedo, susține că l-a avertizat pe pilot înainte de decolare că destinația aleasă, Medelin, din Columbia, se află la limita distanței permise cu un singur plin de combustibil al avionului și că e riscant să accepte un astfel de zbor, relatează digi24.

Cecilia Castedo a cerut între timp azil în Brazilia, pe motiv că a primit amenințări și că a fost supusă unor abuzuri. Doar șase oameni au supraviețuit accidentului aviatic. Unul dintre ei, un membru al echipajului, Erwin Tumuri, a mărturisit că o oprire prevăzută iniția pentru alimentare, în orașul Cobija, din nordul Boliviei, a fost anulată de pilot. Nici însoțitorii de bord, nici pasagerii nu au fost anunțați că avionul are probleme electrice sau că a rămas fără combustibil. Compania LaMia a fost înregistrată inițial în Venezuela, înainte de a-și muta sediul în olivia. Are numai trei avioane, dintre care două sunt operaționale.

Mai multe