Ce a pățit un pensionar italian după ce a angajat o româncă. Femeia riscă să ajungă după gratii

23 octombrie 2024 16:27   Internațional
Ultima actualizare:

O îngrijitoare româncă riscă să intre după gratii în Italia, după ce a furat bani de la un pensionar pe care îl îngrijea. Bătrânul avea dizabilități și deținea o afacere renumită vinicolă în regiunea Alba, împreună cu fratele lui.

Românca a furat 130.000 de euro de la bătrânul italian

Badanta româncă este acuzată că ar fi furat aproximativ 130.000 de euro din contul bancar al bătrânului, care între timp s-a stins din viață. În decursul a 2 ani, femeia a sustras mai multe sume prin transferuri bancare și cecuri semnate de vârstnicul care se afla în stare critică, fiind diagnosticat cu deficit cognitiv. Chiar dacă italianul a decedat, procesul a continuat, deși vinovata nu s-a prezentat la audieri și nu a fost interogată, relatează La Nuova Provincia.

La început, românca a lucrat în agricultură, iar ulterior s-a angajat badantă pentru bătrânul imobilizat. După ce a furat mai multe sume de bani din contul bancar al bătrânului, procurorul a precizat că plățile nu aveau o justificare reală.

Avocatul susține că inculpata nu este vinovată

Pe de altă parte, avocatul româncei susține că acțiunea ei nu reprezintă înșelăciune, doar în cazul în care i-ar fi furat bărbatului întreaga avere sau cel puțin o sumă disproporționată comparativ cu situația lui financiară. Astfel, 130.000 de euro este o parte infimă din averea acestuia, care ajunge la milioane de euro.

Așadar, avocatul a argumentat că nu se poate pune problema unei devalorizări considerabile și susține că nu există dovezi prin care românca l-ar fi determinat pe bărbat să îi transfere bani folosindu-se de presiuni morale sau emoționale.

„Nu era cazul îngrijitoarei, care ar fi putut primi acele sume fie ca plată pentru serviciile prestate, fie chiar ca daruri, având în vedere că pentru bărbat erau sume nesemnificative în raport cu resursele sale financiare reale în acel moment”, a spus avocatul Massino.

Sentința definitivă va avea loc pe 16 decembrie 2024, potrivit sursei citate.

Mai multe