Ce a pățit un român care a speriat o secție de poliție din Austria, spunând că are o bombă nucleară la el

15 martie 2023 13:59   Internațional

Un român de 40 de ani a creat panică într-o secție de poliție din Salzburg, Austria. "Am o bombă nucleară. Lăsați-mă să intru!" Cu aceste cuvinte, bărbatul a cerut să i se permită accesul în sediul Poliției Statului Salzburg.Incidentul a avut loc pe data de 11 februarie 2023, scrie Krone.at.

Polițiștii aflați în sediu l-au auzit prin interfon pe bărbatul aflat la poartă și care încerca să pătrundă în incintă și au inițiat o operațiune de amploare în care au fost implicate și forțele speciale.

„Dacă citești asta, simți că ești într-un program artistic de cabaret austriac”, a declarat avocatul bărbatului, marți dimineață, în ședința de judecată la tribunalului regional Salzburg.

Clientul său care executa în arestul poliției o pedepsă pentru o infracțiune administrativă se îmbolnăvise de râie din cauza lipsei de igienă.

Românul a fost eliberat pentru trei zile, iar după acestea a revenit pentru a-și continua pedeapsa. El a spus că a fost înțeles greșit și că el de fapt încerca doar să atragă atenția asupra faptului că avea o băutură răcoritoare Schartner Bombe în rucsac.

„Îi pare infinit de rău pentru ceea ce s-a întâmplat și pentru consecințele pe care le-a avut”, a conchis avocatul în declarația sa de deschidere.

„Am vrut doar să-mi achit amenzile”

„Am vrut doar să-mi achit amenzile restante în centrul de detenție și nimic mai mult”, a spus românul la rândul lui în ședința de judecată. El a declarat că la controlul de la poartă doar a enumerat ce avea în buzunare și în rucsac.

„Aveam o „bombă Schartner” – adică o băutură – în rucsac”, a spus românul care este în prezent șomer în Austria.

Judecătorul a spus că toți polițiștii au auzit clar când românul a rostit cuvintele „bombă nucleară”, așa că nu s-a lăsat înduioșat de părerile de rău ale bărbatului despre care jurnaliștii de la Krone.at spun că în România a absolvit psihologia.

Românul a fost condamnat la 9 luni de supraveghere. Decizia nu este definitiva.

Mai multe