COVID-19 ar putea declanșa o formă de diabet chiar și la tineri și copii sănătoși

20 octombrie 2020 12:03   Internațional
Ultima actualizare:

Îngrijorător! Covid-19 ar putea provoca diabetul de la zero, crede Francesco Rubino, cercetător în diabet la King’s College din Londra. Iată care este cazul care a dus la această ipoteză.

Mario Buelna, un tânăr american de 28 de ani, a fost iniţial diagnosticat cu Covid-19. Două săptămâni mai târziu, el s-a simţit slăbit şi a început să vomite. 

La 3 dimineaţa, în 1 august, a leşinat pe podeaua casei sale din Mesa, Arizona.

Paramedicii l-au dus la un spital din apropiere, unde medicii l-au internat la terapie intensivă. I-au spus că ar fi putut să moară. Diagnosticul lor - diabetul de tip 1 - l-a uimit şi l-a speriat. Șocant este că nu avea antecedente de boală.

„Covid a declanşat-o”, a spus Buelna că i-au transmis medicii, potrivit Digi24. Din păcate, nu este singurul. Cazuri similare reflectă o nouă îngrijorare cu privire la relaţia periculoasă dintre diabet şi Covid-19. Mulţi experţi sunt convinşi că noul coronavirus poate declanşa apariţia diabetului - chiar şi la unii adulţi şi copii care nu au factorii de risc.

„Aceste cazuri vin din toate colţurile lumii şi din toate continentele”, a spus Rubino pentru Reuters. În plus, Institutul Naţional al Sănătăţii din SUA finanţează o cercetare asupra modului în care coronavirusul poate provoca creșterea zaharurilor din sânge şi diabet.

Mai multe