Cu ce sumă a fost vândut un tablou de Sandro Botticelli? Colecționarii s-au luptat pentru a pune mâna pe el

28 ianuarie 2022 8:21   Internațional
Ultima actualizare:

Un tablou semnat de artistul italian Sandro Botticelli a fost vândut, în cadrul unei licitații din New York, la o sumă imensă ce depășește 45 de milioane de dolari, în urma unui duel al ofertelor propuse de către mai mulți colecționari de artă.

Trei colecționari de renume s-au luptat pentru a pune mâna pe tabloul The Man of Sorrows, un portret al lui Iisus Hristos, în care acesta este înfățișat purtând o coroană de spini pe cap, având brațele și încheieturile legate cu sfoară. 

Botticelli, vândut cu peste 45 de milioane de dolari

Cei trei colecționari s-au luptat preț de șapte minute, iar casa de licitaţii Sotheby's l-a desemnat pe câștigător pe cel care a oferit 45 de milioane de dolari. Din motive de confidențialitate, identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, scrie Agerpres.

Tabloul The Man of Sorrows a fost realizat la sfârșitul vieții lui Botticelli, la începutul anilor 1500. În 1510, Botticelli se stinge, fiind recunoscut la nivel mondial pentru operele sale expuse în Galeria Uffizi - ''Primăvara'', ''Naşterea lui Venus'', dar şi pentru frescele care ornează Capela Sixtină de la Vatican. 

Conform casei de licitații, tabloul era păstrat într-o stare foarte bună de conservare, fiind încadrat într-o ramă aurie. În trecut, tabloul a aparținut unei celebre cântărețe a secolului al XIX-lea, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moştenitorilor acesteia. În trecut, tabloul a fost vândut pentru suma de 10.000 de lire sterline, în 1963. 

Anul trecut, casa de licitații Sotheby’s a vândut un alt tablou ce i-a aparținut lui Sandro Botticelli, cunoscut și sub numele „Portrait of a Young Man Holding a Roundel”, pentru suma de 92,2 de milioane de dolari, reprezentând cea mai mare sumă pe care cineva a plătit-o vreodată pentru un tablou picat de acest pictor.

În lume există aproximativ 12 portrete pictate de către Botticelli, acestea aflându-se în proprietate privată, a informat casa de licitații Sotheby’s. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe