Dylann Roof, criminalul adept al supremației albilor care a ucis 9 persoane într-o biserică din Charleston, condamnat definitiv la moarte

26 august 2021 11:16   Internațional
Ultima actualizare:

Dylann Roof, care în 2015 a împuşcat mortal nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, Carolina de Sud, a fost condamnat definitiv la moarte. O curte de apel federală a confirmat, miercuri (25 august), condamnarea la moarte a americanului

"Niciun rezumat clinic şi nicio analiză juridică minuţioasă nu poate prezenta atrocitatea actului lui Roof. Crimele sale îl fac pasibil de sentinţa cea mai severă pe care o societate dreaptă o poate da", au conchis judecătorii tribunalului din Richmond în verdictul lor în unanimitate, relatează Digi24.

Convins de supremaţia albilor asupra altor rase pe care le considera inferioare, Dylann Roof a tras de 77 de ori într-o biserică metodistă din Charleston pe 17 iunie 2015. A ucis nouă enoriași de culoare care veniseră la o întâlnire de studiu biblic. Tânărul avea atunci doar 21 de ani.

Emanuel African Methodist Episcopal Church, locul unde s-a petrecut tragedia, este un simbol al luptei împotriva sclaviei și reuneşte cea mai veche comunitatea neagră din acest oraş istoric din epoca plantaţiilor, situat în sud-estul SUA.

Condamnatul, acum în vârstă de 27 de ani şi deţinut într-un penitenciar, nu riscă să fie executat prea curând, întrucât administraţia preşedintelui Biden a impus luna trecută un moratoriu asupra execuţiilor federale.

Mai multe