Fiica unui ambasador, decapitată într-un cartier exclusivist din Islamabad de un bogătaș! Pakistanezii cer să i se facă dreptate

10 august 2021 8:59   Internațional
Ultima actualizare:

Caz șocant în Pakistan! Fiica unui amabasador a fost torturată și decapitată de un cunoscut. Noor Mukadam, în vârstă de 27 de ani, a murit pe 20 iulie după ce ar fi fost torturată și ucisă de Zahir Jaffer, fiul de 30 de ani al unei familii influente, cu cetățenie dublă Pakistan-SUA.

Puține cazuri de feminicid sunt în prim-plan în Pakistan. Moartea lui Noor Mukadam s-ar fi putut pierde foarte ușor în statisticile criminalității din Pakistan, dacă nu ar fi fost statutul său social și al familiei criminalului, precum și locația în care a avut loc crima, blocul F7 dintr-unul dintre cartierele exclusiviste din Islamabad, relatează Digi24. Pakistanezii cer #JusticeforNoor (dreptate pentru Noor n.r) pe Twitter, iar o pagină GoFundMe a fost deschisă pentru a strânge bani pentru taxele de înmormântare, înainte ca familia ei să solicite închiderea acesteia.

Familia, deși una cu un puternic statut social, se confruntă cu o lungă bătălie juridică, în ciuda evidențelor crimei comise de Zahir Jaffer. Criminalul a fost arestat la locul presupusului atac și ulterior acuzat de crimă premeditată.

Noor s-a născut în Iordania, a declarat tatăl ei, Shaukhat Mukadam, un distins diplomat pakistanez, fost trimis în Coreea de Sud și Irlanda. El a declarat pentru CNN că fiica sa era o fată cu o „inimă moale”, care „iubea arta și animalele și îi făcea pe cei din jur să râdă”.

Mai multe