Ideea inedită cu care o româncă a dat lovitura în Italia: „Vreau să păstrez vii aceste tradiții”

10 octombrie 2024 8:35   Internațional

Loredana, o româncă care locuiește de mulți ani în Italia, a reușit, prin dorința de a contribui la comunitatea locală, să învie tradițiile și să ofere locuri de muncă într-o vreme în care afacerile sunt nevoite să-și închidă porțile.

Loredana Burlacu, în vârstă de 39 de ani, originară din România, a ajuns cu mulți ani în urmă în Italia. Mai întâi s-a stabilit în regiunea Veneto, iar ulterior s-a mutat în Ravalie, o mică localitate din regiunea Ferrara.

Sunt aici din dragoste, soțul meu este din Ravalle", spune ea, potrivit ilrestodelcarlino.it.

„Pe scurt, vreau să păstrez vii aceste tradiții”

Românca, dorind să contribuie la comunitatea locală, s-a remarcat în Italia printr-o abilitate antreprenorială rară. Ea redeschide magazinele istorice pe cale de dispariție. Astfel, a lansat conceptul „Home and Shop”, care este un model de afaceri ce combină funcționalitatea unui magazin cu spiritul comunității.

Pentru că acesta este spiritul pe care vreau să-l dau magazinelor mele, locurilor în care mergi la cumpărături, dar și unde te întâlnești, stai de vorbă. E nevoie de astfel de locuri în orașele care se depopulează, unde numărul vârstnicilor este în creștere. Pe scurt, vreau să păstrez vii aceste tradiții”, a mai adăugat Loredana.

Prima sa reușită a avut loc în anul 2018, când a tăiat panglica de inaugurare a unui magazin redeschis cu ajutorul ei. De asemenea, al doilea magazin l-a deschis în Francolino și este pe cale să-l deschidă și pe al treilea. Loredana a povestit cum a ajuns la această aventură antreprenorială. Totul a început când fiul ei avea doar 3 ani, iar cei ce dețineau magazinul din Ravalle s-au pensionat.

Am început chiar în Ravalle. Fiul meu avea trei ani, eu îmi căutam un loc de muncă. Cei care conduceau afacerea se pensionaseră, am preluat-o eu. Intenția mea a fost să fac cinci ore pe zi, așa că am avut ceva timp pentru familia mea. Cele cinci ore au devenit o zi. Trebuie să le mulțumesc oamenilor din Ravalle care mi-au fost apropiați, m-au primit, au avut răbdare. Când am tăiat panglica, nici măcar nu știam să tai o șuncă. Am învățat muncind”, a mărturisit românca.

Pentru a ajuta comunitatea, Loredana oferă și un serviciu de livrare pentru vârstnici. „Ducem cumpărăturile acasă la doi bătrâni care nu se pot mișca. Vom vedea dacă putem să transformăm acest servici într-unul mai structurat”.

Mai multe