Încă un miliardar chinez a dispărut fără urmă. Ce s-a întâmplat cu Bao Fan

27 februarie 2023 11:41   Internațional
Ultima actualizare:

Bao Fan, fondatorul și directorul executiv China Renaissance, a dispărut în urmă cu zece zile. El s-ar afla într-o locație secretă, unde cooperează cu autoritățile în cadrul unei investigații, scrie The Guardian.

Este pentru prima oară în zece zile, de când a dispărut Bao Fan, când China Renaissance Holdings oferă informații despre miliardar.

Totuși, compania nu a dat mai multe detalii despre ancheta din care face parte Bao Fan. „Consiliul de administrație transmite că afacerile și operațiunile grupului continuă fără probleme”, a comunicat instituția financiară, citată de sursa menționată mai sus.

Potrivit Reuters, Bao Fan a fost ridicat de autoritoțile chineze, la începutul lui februarie, pentru a coopera într-o anchetă care îl vizează pe fostul său coleg, Cong Lin, fost președinte al companiei.

Miliardarul Bao Fan este o persoană importantă în industria tech din China și a fost omul cheie în multe startup-uri, care activează în mediul online.

China Renaissance Holdings a supervizat intrarea pe bursă a mai multor giganţi digitali, inclusiv a companiei JD.com, un gigant în domeniul comerţului electronic. De asemenea, a fost în spatele fuziunii din 2015 între compania VTC Didi şi rivala sa de atunci, Kuaidi Dache.

Bao Fan nu este singurul miliardar care a dispărut în ultimii ani

Bao Fan nu este singurul om de afaceri chinez care a dispărut în ultimii ani, totul petrecându-se în contextul unei ample campanii de anticorupție, ordonate de președintele Xi Jinping.

Doar în 2015, cel puțin cinci oameni de afaceri s-au „evaporat”. Printre aceștia se numără și președintele Fosun Group, Guo Guangchang, despre care compania a transmis ulterior că a ajutat la o anchetă.

Dispariția lui Bao vine, totodată, pe fondul a peste doi ani de represiune asupra companiilor din tehnologie.

Mai multe