Cristiano Ronaldo poate deveni miliardar cu o semnătură

Portughezul Cristiano Ronaldo și-ar putea face cel mai frumos cadou de Crăciun. El este așteptat să semneze azi sau mâine cel mai mare contract din istoria fotbalului! Unul care se întinde pe 7 ani și care îi asigură un serviciu și după terminarea carierei.

Cristiano Ronaldo (FOTO: EPA)
Cristiano Ronaldo (FOTO: EPA)

Rămas fără contract după ce Manchester United i-a reziliat contractul chiar în urmă cu o lună, după interviul în care a făcut acuzații grave la adresa antrenorului, portughezul poate ajunge cel mai bine plătit fotbalist din istorie. Începute în timpul Campionatului Mondial la care el a marcat un gol, devenind singurul jucător care a marcat la 5 turnee finale ale CM, discuțiile sunt în curs de finalizare. Saudiții de la Al-Nassr i-au pus pe masă un contract care încă de acum trei săptămâni, când au apărut și primele zvonuri. Numai că, dacă nimeni nu bănuia atunci că negocierile sunt mult mai ample și nu privesc doar activitatea de jucător. Conform presei spaniole, dar și celei britanice, Ronaldo ar urma să semneze un contract pe 7 ani, care va expira în 2030!

Astfel, conform surselor citate, portughezul va semna ca jucător până la finalul campionatului 2025, timp în care va primi un salariu de 210 de milioane de euro pe an, adică 515 milioane de euro în tot acest interval! Apoi, din 2025 până în 2030, el va deveni ambasadorul Arabiei Saudite în lupta pentru obținerea dreptului de a găzdui Campionatul Mondial din 2030, alături de Grecia și Egipt. Această înțelegere ar fi valabilă indiferent dacă Arabia Saudită va primi sau nu organizarea turneului final. Pentru cei cinci ani, Ronaldo, care acum are 37 de ani, va primi mai mult de 210 de milioane de euro anual, dar încă nu a fost avansată o cifră. Practic, dacă va fi de acord cu această înțelegere, Ronaldo va deveni primul miliardar dintr-un contract semnat ca fotbalist și nu din banii investiți în afaceri.

Chiar dacă încă nu există declarații oficiale, conducătorii clubului Al-Nassr îi fac deja loc celui care era pe vremuri cel mai valoros jucător din lume. Astfel, două dintre vedetele actuale ale echipei, argentinianul Gonzalo Martinez şi uzbecul Jaloliddin Masharipov ar fi fost anunțați să-și caute noi formații, pentru a se elibera atât un loc de străin, cât și pentru a mai micșora puțin din fondul salarial. Mai mult, în ultimele zile, Ronaldo ar fi fost văzut la Doha, unde își continuă antrenamentele fizice în sala de forță dintr-o vilă închiriată în oraș.

În prezent, Al-Nassr este liderul campionatul din Arabia Saudită, cu 22 de puncte după 9 partide disputate. Pe locul secund e Al-Shabab, cu același număr de puncte, dar cu un meci mai puțin jucat. Echipa este antrenată de francezul Rudi Garcia, care a venit la club în vară. El le-a mai antrenat în trecut pe AS Roma, Olympique Marseille sau Lyon, câștigând un titlu de campion în Franța și o Cupă în aceeași țară. Valoarea totală a lotului este de 59,1 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind atacantul brazilian Talisca. El este cotat de site-ul transfermarkt.com la 14 milioane de euro. Dacă va semna cu Al-Nassr, Cristiano Ronaldo ar deveni, desigur, cel mai bine cotat fotbalist din lot. El este estimat acum la 20 de milioane de euro, după ce, în octombrie 2014, a atins maximul, 120 de milioane de euro.

Messi ar putea prelungi cu PSG

Rivalul de o viață al lui Ronaldo, argentinianul Lionel Messi, e mult mai interesat de fotbal decât de partea materială. Chiar dacă și el are oferte stelare, mai ales după ce a devenit cel mai valoros fotbalist al Cupei Mondiale, sud-americanul a ajuns, se pare, la un acord cu Paris Saint-Germain, actuala lui echip. Astfel, conform ”Le Parisien”, cele două părți au decis să prelungească înțelegerea cu măcar un an. Deocamdată nu s-a ajuns la un acord privind salariul, dar e de așteptat ca acesta să fie foarte mare, având în vedere recentul succes al mijlocașului. Messi (35 de ani) a venit la Paris anul trecut după ce a jucat toată cariera doar la FC Barcelona.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net