Insula pe care nu este permis accesul cu mașina! Tot ce trebuie să știi pentru un concediu de vis

13 septembrie 2022 6:00   Internațional

Dacă ar exista o competiţie a insulelor greceşti, cu siguranţă Hydra s-ar afla în top. Acest paradis aflat în Golful Saronic, la 69 km de Atena (pe apă), are şi o serie de reguli atipice pentru turişti şi localnici, cum ar fi faptul că orice vehicul pe roţi este total interzis.

Hydra este o destinaţie grecească foarte iubită, despărţită de peninsula Peloponez printr-o fâşie îngustă de apă.

A evitat turismul în masă al altor insule bine-cunoscute, datorită reglementărilor stricte de planificare, care au asigurat că farmecul de odinioară al insulei rămâne intact.

Statutul său ca monument naţional conservat a luat ­fiinţă în anii ‘50, iar restricţiile impuse asigură că insula rămâne nealterată.

Citește și: Insula din Grecia pe care ai ignorat-o! Turiștii spun că este un Paradis 

Maşinile şi mopedurile nu au voie pe insulă. Nici măcar bicicletele nu sunt permise!

Turiştii care îşi doresc linişte şi o experienţă autentică elenă preferă această destinaţie de vacanţă, pentru că nu mai sunt obligaţi să inhaleze gazele de eşapament şi să se strecoare printre maşini. Doar camioanele de gunoi şi vehiculele de urgenţă sunt permise, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

Nu sunt permise nici piscinele

Turiştii pot călători din port la plajele insulei şi alte sate mici cu taxiul pe apă, cu măgarul sau pe jos. Doar o mică parte a insulei este locuită, prin urmare majoritatea oamenilor preferă să meargă pe jos dintr-un loc în altul.

Curios este faptul că sunt interzise şi piscinele. Există puţine excepţii pentru proprietăţile care au fost construite iniţial cu rezervoare de captare a apei de ploaie, înainte de anii ‘50, cum ar fi piscina de la moara de vânt Hydra şi piscina de spălat bureţi de la Bratsera.

Există un serviciu de feribot pentru pasageri care oferă o alternativă de transport între portul Hydra şi Metochi, de pe coasta Peloponezului. Mulţi atenieni conduc până la Metochi, îşi lasă maşina în parcarea securizată şi iau feribotul de 20 de minute până la Hydra.

Portul este în formă de potcoavă. Acolo se găsesc bărci de pescuit micuţe, dar şi iahturi.

Pe faleză sunt taverne şi magazine cochete, cu catâri folosiţi pentru a transporta bagaje şi mărfuri în jurul insulei. Hydra este însă destul de scumpă.

Nu oricine își permite un concediu în Hydra 

Un sejur de două persoane aici poate ajunge, în medie, la 3.200 de euro, potrivit Champion Traveler. O cameră de hotel costă între 60-190 de euro pe noapte, iar o vilă - între 200-1.000 de euro pe noapte.

Această insulă este iubită şi de celebrităţi! Regretatul artist Leonard Cohen a avut o casă de vacanţă în Hydra.

Şi trupele Rolling Stones şi Pink Floyd obişnuiau să îşi petreacă în mod regulat vacanţa pe celebra insulă grecească.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!            

Mai multe