Marea Britanie, în fața unui focar cu variola maimuței. Avertismentul unui medic de top

21 mai 2022 18:51   Internațional
Ultima actualizare:

Regatul Unit se va lovi de o creștere semnificativă a numărului de cazuri de variola maimuței, în doar câteva săptămâni, pe măsură ce virusul se răspândește în Europa.

Medicul Claire Dewsnap, președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, a transmis că comunitatea medicală se pregătește intens pentru răspândirea virusului monkeypox.

Regatul Unit, în fața unei creșteri periculoase de cazuri 

Boala se poate transmite de la o persoana la alta prin contact fizic, fiind prima dată descoperită la maimuțele din Africa de Vest.

„Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că există infecții în toată Europa, așa că acestea s-au răspândit deja.”, a declarat medicul Claire Dewsnap.

De asemenea, acesta a avertizat că cifrele vor crește semnificativ în următoarele două sau trei săptămâni, iar virusul s-ar putea să aibă un „impact masiv” asupra accesului la serviciile de sănătate sexuală, din Marea Britanie. 

Virusul deja afectează mai multe zone profesionale, iar acesta s-ar putea să aibă un impact masiv, mai ales dacă personalul va trebui să se izoleze.

Citește și Variola maimuței, în Europa. Țările în care a ajuns virusul până acum

Potrivit datelor Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, o proporție notabilă a cazurile de variola maimuței au fost identificate la bărbați homosexuali și bisexuali. 

Variola maimuței, noul virus de pe teritoriul Europei

Printre țările care raportează focare de infecție se numără Spania, Portugalia și Africa centrală. 

Până acum, niciun caz nu a fost identificat în România și nici nu există îngrijorarea cu privire la un posibil focar de infecție.

Variola maimuței, cunoscut și sub numele de monkeypox, este un virus care se caracterizează prin simptome ușoare, cu o mortalitate scăzută, având erupții asemănătoare rujeolei, a herpesului sau a sifilisului, febră, cefalee, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și oboseală.

Vezi și Un virus periculos pentru copiii nou-născuți riscă să reapară după pandemie

Erupțiile încep, de cele mai multe ori, de la nivelul feței, iar mai apoi, acestea ajung și în alte zone ale corpului, inclusiv în zona organelor genitale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe