Mii de lei de mare au invadat o plajă din California! Turiștii nu mai au voie acolo

21 august 2024 14:19   Internațional
Ultima actualizare:

Mii de lei de mare au ocupat o plajă din Monterey, California, zilele trecute. Oficialii americani au fost forțați să interzică accesul oamenilor pe plaja San Carlos pe termen nelimitat. Leii de mare au început să se mute aici încă de săptămâna trecută -- chiar în momentul în care se desfășura celebra Săptămâna Auto Monterey.

Leii de mare au pus pe fugă turiștii

Zgomotele puternice de la spectacolul de mașini i-au speriat înapoi în apă -- dar doar pentru scurt timp. Duminică, și-au făcut apariția din nou, de data aceasta în număr mult mai mare. Localnicii au spus că nu au văzut niciodată atât de mulți lei de mare pe plaja San Carlos. Sanctuarul Marin Național din Monterey Bay le-a explicat oamenilor că este important să respecte teritoriul acestor animale.

De asemenea, au alertat scafandrii, deoarece acesta este unul dintre cele mai populare locuri de scufundări din Monterey.

„Divizia Parcuri din orașul Monterey închide temporar plaja San Carlos luni, 19 august,  din cauza mulțimii de lei de mare”, au spus oficialii din Monterey, într-un anunț pe Facebook.

Este sezonul lor de împerechere

Leii de mare au fost văzuți și în jurul debarcaderului Old Fisherman’s Whar. În timp ce invazia” poate părea bruscă, acest comportament este normal. În timpul sezonului de împerechere, leii de mare se adună în grupuri mari pe plajele însorite, relatează The Kansas City Star.

Sezonul de reproducere ține de obicei din iunie până în august, conform Administrației Naționale pentru Oceane. Oficialii recunosc că un astfel de eveniment atrage curiozitatea oamenilor, dar le-a reamintit acestora să păstreze distanța pentru siguranța lor, precum și a animalelor.

„Bucurați-vă și urmăriți leii de mare de la o distanță de cel puțin 50 de metri”, au mai transmis oficialii. Leii de mare sunt protejați de lege, ceea ce înseamnă că oricine încearcă să-i hărțuiască, să-i hrănească sau să-i atingă ar putea fi pasibil de amenzi sau de închisoare.

Mai multe