O focă a „terorizat” un orășel din Australia! Neil are o problemă cu conurile de trafic

Orașul liniștit de coastă Dunalley, din Tasmania (Australia), a fost „terorizat” în ultima vreme de o focă elefant. Neil, așa cum a fost botezat de localnici, are 600 kg și îi place să facă numai năzbâtii.

Foca Neil are o problemă cu conurile de trafic (Foto: Instagram)
Foca Neil are o problemă cu conurile de trafic (Foto: Instagram)

Deși oamenilor li se pare simpatic, autoritățile i-au rugat pe cetățeni să păstreze distanța. Mai ales că, cei mai mulți se apropie periculos de focă, încercând să o pozeze și să o filmeze.

Foca Neil a devenit o vedetă locală

Neil obișnuiește să adoarmă în mijlocul străzii și să încurce traficul. Dacă nu doarme pe șosele, el se culcă în curțile oamenilor. Mai mult, acesta are obiceiul să atace conurile de trafic, dar nimeni nu știe de ce. Efectiv nu le suportă! Pe rețelele sociale au apărut zeci de imagini cu Neil atacând conurile de trafic, localnicii amuzându-se pe seama acestor poze.

Aceste mamifere vin pe uscat pentru a se odihni, mai ales în perioada de năpârlire, atunci când își leapădă pielea și blana densă și scurtă (da, chiar și focile trec prin acest proces!). Foca Neil a devenit o vedetă locală și are și propriul său cont de Instagram, acolo unde a strâns sute de mii de fani, potrivit tabloidului britanic Daily Star.

Neputând fi mutat în siguranță odată ce se întinde undeva să doarmă, Neil a apărut pentru prima dată la știrile australiene în noiembrie 2023, după ce a adormit în fața mașinii unei femei care ulterior a întârziat la serviciu.

El a provocat, de asemenea, zarvă în fața unui magazin de pește, pentru că voia să mănânce...pe gratis.

Cu toate acestea, având în vedere că Neil e acum faimos, autoritățile locale pentru fauna sălbatică au recomandat oamenilor să păstreze distanța. Aceștia sunt sfătuiți să stea la cel puțin 20 de metri distanță de el, iar câinii să fie ținuți în lesă, la o distanță de 50 de metri.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net