Milionarul Cornel Tăbăcaru a petrecut Revelionul printre balene şi rechini, la cel mai mare parc acvatic din lume

1 ianuarie 2022 16:28   Internațional

De Revelion, unele persoane aleg să încerce lucruri noi şi să adune experienţe inedite. Dacă în mod traditional, ne adunăm cu familia şi prietenii pentru a ciocni un pahar de şampanie, milionarul român Cornel Tăbăcaru a preferat să petreacă noapte dintre ani la un parc acvatic, printre rechini şi balene.

Milionarul Cornel Tăbăcaru, cunoscut drept "părintele" dozatoarelor TEC, a petrecut Revelionul 2022 la cel mai mare parc acvatic din lume, Seaworld din Orlando, SUA.

"Un loc pentru copii mici, mari și foarte mari", a declarat milionarul, într-o intervenţie la Antena 3.

El a participat la un show de dresaj cu balene, a pus mâna pe pisici de mare şi a stat printre foci, pinguini şi chiar rechini.  

"A fost un an greu, o să fie un an normal - spun ei, Nu există rău sau bun. Există greu sau mai puțin greu", a transmis Cornel Tăbăcaru la început de An Nou. 

Cum a ajuns Cornel Tăbăcaru să facă afaceri cu suc

Cornel Tăbăcaru mai este cunoscut şi drept „milionarul TEC”, datorită afacerilor cu sucurile cu același nume, pe care le-a comercializat după anii ’90 în țara noastră.

Totul a început imediat după Revoluţie, când a plecat cu familia în Canada. Nu a stat decât 9 zile, timp în care şi-a dat seama că nu are ce face acolo. În aeroport, la întoarcerea spre casă, şi-a cumpărat un suc şi atunci a observat că lichidul nu i s-a pus în pahar dintr-o sticlă.

”Am zis, «dă, bre şi mie un suc». În loc să-mi dea din sticlă, a apăsat pe ceva. Am cerut să văd şi eu. Pe atunci, noi nu aveam decât brifco, cico şi lămâiţa. Am sunat-o pe Alina (n.r. soţia sa) şi i-am zis că din toată sărăcia mea iau şi eu patru dozatoare şi am început să aduc concentrate de băuturi răcoritoare. De la 4 dozatoare, am ajuns la 4.000. Cum la fiecare dozator lucrau 3 oameni, înseamnă că dădeam de lucru la 12.000 de oameni. Pentru a fi afacerist trebuie să ai talent şi să munceşti mult. Altfel nu faci treabă. În anii ‘90 dormeam câte 4 ore pe noapte”, ne-a povestit Tăbăcaru. 

Cornel Tăbăcaru, primul milionar român

În 1991, a devenit primul milionar român. Tăbăcaru a investit în afaceri imobiliare, având mai multe proprietăți în lume şi locuieşte şase luni pe an în Ontario, Canada, şi şase în Costa Rica. Averea sa a fost estimată la peste 60 de milioane de euro. 

Mai multe