O fetiță de zece luni a murit în chinuri după ce a fost uitată timp de mai multe ore în mașină, în soare

21 iulie 2023 20:20   Internațional
Ultima actualizare:

Un bebeluș, în vârstă de zece luni, a devenit cea mai recentă victimă a valului de caniculă care a lovit SUA, după ce a fost lăsat într-o mașină timp de mai multe ore. 

Fetița de numai 10 luni a fost lăsată în mașină, în soare, mai bine de cinci ore. Nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire, au spus medicii. Polițiștii au arestat-o Rhonda Jewell, o femeie în vârstă de 46 de ani, angajată pentru a avea grijă de fetiță, scrie Observatornews.ro. 

Ce a declarat femeia care avea grijă de fata de 10 luni

În dimineața în care s-a produs tragedia, Rhonda a luat copilul de acasă și au mers împreună la o altă locuință, acolo unde trebuia să mai aibă grijă de alți trei copii. Femeia a declarat că, atunci când a ajuns la destinație, a presupus că micuța a adormit, așa că a lăsat-o în mașină, iar ea a mers în casă pentru a avea grijă de ceilalți copii. 

Mama și-a găsit fetița moartă

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 13:00, mama bebelușului a sosit să-și ia fiica din acel loc și a constatat că micuța era încă în scaunul special pentru bebeluși, în mașină. Și-a găsit fiica moartă, cu buzele învinețite. Temperatura de afară din acea zi era de 37 de grade Celsius. Raportul polițiștilor a arătat că în mașină, la acel moment, erau 56 de grade Celsius, asta pentru că vehiculul a fost ținut în soare, toată ziua. 

Echipajele de urgență au dus-o pe micuță la umbră, în garajul casei, și au început imediat manevrele de resuscitare. A fost însă prea târziu. 

A 14-a orară când un copil moare într-un vehicul încins

Organizația Kids and Car Safety a declarat că acest ultim deces marchează a 14-a oară în acest an când un copil moare după ce este lăsat într-un vehicul încins. Experții avertizează că, după 60 de minute, temperatura din interiorul unui vehicul poate crește cu peste 4 grade dacă nu este pus în circulație.

Mai multe