O parlamentară s-a trezit că apare la televizor cu sânii mai mari. Postul TV s-a scuzat: „O eroare grafică”

30 ianuarie 2024 12:59   Internațional
Ultima actualizare:

Un incident mai puțin obișnuit a stârnit reacții dintre cele mai diverse în spațiul online, după ce o femeie parlamentar din Australia a acuzat o televiziune că modificat digital o fotografie pentru i-a face sânii mai mari. Politiciana apărea într-un promo pentru o emisiune la care urma să apară și a remarcat că în fotogtafia de prezentare are sânii mai mari. A postat imediat imaginea pe X și s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă era bărbat.

Cu sânii mai mari și abdomenul la vedere

O femeie parlamentar din Australia acuză un post TV că i-a mărit sânii într-o fotografie folosită ca promo pentru emisiunea la care politiciana urma să apară.

Georgie Purcell susține că o poză cu ea, folosită în scop promoțional pentru buletinul de știri de luni seara, a fost modificată pentru a-i arăta „sânii mai mari”. Nu a fost singura intervenție pe fotografie. Deși parlamentara purta o rochie în fotografie, ea apare ca fiind îmbrăcată într-un deux pieces, cu abdomenul la vedere.

Ea a mai spus că imaginea a fost modificată pe calculator, deoarece în fotografia prezentată pe ecran nu apărea un tatuaj abdominal, potrivit The Guardian.

Televiziunea acuzată: „O eroare grafică”

Channel Nine a susținut că imaginea lui Georgie Purcell, un deputat din statul Victoria, a fost modificată „din neatenție” printr-un proces automat pe Photoshop. „O eroare grafică”, a transmis conducerea postului.

„Departamentul nostru de grafică a obținut o imagine online a Georgiei pentru a o folosi în povestea noastră despre vânătoarea de rațe”, a declarat Hugh Nailon, directorul rețelei, într-un comunicat.

Așa cum este practica obișnuită, imaginea a fost redimensionată pentru a se potrivi cu specificațiile noastre. În timpul acestui proces, automatizarea de către Photoshop a creat o imagine care nu era în concordanță cu originalul.

Acest lucru nu a îndeplinit standardele editoriale înalte pe care le avem și pentru asta ne cerem scuze doamnei Purcell fără rezerve.”

Politicianul în vârstă de 31 de ani, nu s-a mulțumit cu răspunsul și a declarat că acest episod arătă că femeile din viața publică sunt adesea sexualizate într-un mod „insidios”.

„Nu îmi pot imagina că i se întâmplă asta unui deputat bărbat”, a scrie politiciana pe X, postând cele două fotografii.

Mai multe