OMS lansează un nou avertisment: Coronavirusul nu își pierde din putere, e la fel de grav

2 iunie 2020 10:05   Internațional
Ultima actualizare:

Avertizment îngrijorător de la Organizația Mondială de Sănătate. Experţi ai OMS şi mai mulți oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere. Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de oersoane la nivel mondial.

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, a afirmat duminică (31 mai) că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic”, potrivit Digi24. Epidemiologul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au respins această teorie.

Severitatea bolii pe care o provoacă noul coronavirus nu s-a schimbat

Ei susțin că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice. Aceștia au afirmat că nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă.

„În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni”, a afirmat într-un comunicat oficialul din Ministerul Sănătăţii Sandra Zampa.

Mai multe