Prima căsătorie lesbi din provincia italiană Brescia a fost între o româncă și iubita ei

12 aprilie 2017 12:23   Internațional
Ultima actualizare:

Daniela Dîrlea (28 de ani), o româncă stabilită în Italia s-a căsătorit cu iubita ei, Sarah Cosimoto (38 de ani), pe 9 aprilie. Aceasta e prima căsătorie între persoane de același sex în din localitatea Braone, provincia Brecia. Cununia a fost oficiată de primarul localității, Gabriele Prandini, de altfel un militant al recunoașterii căsătoriilor gay, potrivit jurnaliștilor publicației Il Giorno.

Cele două femei au deja o fetiță, Aurora, pe care o cresc împreună, potrivit Observator. Legea care a permis căsătoriile între persoane LGBT a fost adoptată în Italia în mai 2016 și a intrat în vigoare în luna iulie a aceluiași an.  Actul normativ se numește: „Regulament al uniunilor civile între persoane de același sex și reglementarea coabitării“. Potrivit acestui act, uniunile civile (similare căsătoriilor civile) se încheie de un oficial al primăriilor, în prezența a doi martori și se înscriu în Registrul de Stare Civilă. Coabitarea – sinonimul concubinajului de la noi – prevede mai puține drepturi.

„Consiliul nostru local și-a confirmat disponibilitatea pentru oficierea uniunilor civile, pe care le susține. Cele două tinere femei, mame ale unei fetițe de un an, au dorit o căsătorie sub semnul tradiției din munții lor. Sarah și Daniela sunt mame ale micuței Aurora și reprezintă un exemplu pozitiv de familie”, a spus primarul localităţii unde a avut loc cununia.

Mai multe