Primele decizii luate de Trump, în calitate de președinte! A tăiat fondurile pentru avorturi și a scos SUA din TPP

25 ianuarie 2017 11:15   Internațional
Ultima actualizare:

Președintele republican Donald Trump a semnat, luni (23 ianuarie), un act prin care restabilește interdicția privind acordarea de fonduri federale pentru ONG-urile internaționale care practică avorturile sau furnizează informații în acest sens. Este vorba de o prevedera care, de când a fost introdusă de administrația republicană în anul 1984, a fost revocată de administrațiile democrate și reintrodusă tot așa, de fiecare dată, de republicani.

Donald Trump a tăiat fondurile pentru avorturi. Imaginea cu el semnând acest document a făcut înconjurul lumii, mai ales că se afla într-o cameră plină de bărbați, dar lua niște decizii care vor afecta viitorul femeilor. 

De asemenea, tot luni, Trump a semnat actul de retragere a Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific. Donald Trump anunțase anterior învestirii sale că, încă din prima zi a președinției sale, va angaja retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Transpacific. TPP a fost semnat în 2015 de 12 țări din regiune, excluzând China, potrivit New York Times.

Mai multe