Prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în sala de judecată. A fost acuzat că a organizat proteste împotriva lui Lukaşenko

2 iunie 2021 6:36   Internațional
Ultima actualizare:

Prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în sala de judecată. Ultimele sale cuvinte au fost: „Tată, au spus că dacă nu pledez vinovat, vin după familia și vecinii mei”. El era judecat pentru că a participat la organizarea de proteste la adresa lui Aleksandr Lukaşenko în vara lui 2020.

Stepan Latypov s-a urcat pe o bancă din cuşca deţinuţilor, s-a înjunghiat în gât cu un obiect care seamănă cu un stilou” şi a fost evacuat inconştient”. Bărbatul a fost dus la spital și operat. Înainte de a recurge la gestul disperat, opozantul, în vârstă de 41 de ani, l-a avertizat pe tatăl său, care tocmai depusese mărturie, că a fost ameninţat cu urmărirea în justiţie a familiei și vecinilor, în cazul în care nu-şi recunoaşte vinovăţia, potrivit observatornews.ro.

Stepan Latypov a fost arestat la Minsk

Stepan Latypov a fost arestat pe 15 septembrie, în apropierea locuinţei sale din Minsk, pentru că a participat activ la portestele organizate împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. El este judecat pentru coordonarea de proteste prin intermediul unui grup, de pe aplicațiaTelegram, înfiinţarea unui atelier de producere a unor simboluri ale opoziţiei şi opunerea de rezistenţă la arestare.

Mai multe