Regina Elisabeta a II-a a anulat Crăciunul la Sandringham. Unde petrece sărbătorile

21 decembrie 2021 13:12   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat tradiţionala petrecere a Crăciunului la Sandringham, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 provocate de varianta Omicron.

Decizia suveranei Elisabeta a II-a vine în contextul în care Marea Britanie înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron. Starea de sănătate a suveranei este una fragilă, așadar era de așteptat ca ea să prefere să petreacă Crăciunul departe de pericolul îmbolnăvirii. 

În urmă cu câteva zile au apărut informaţii că monarhul a decis să nu călătorească anul acesta în Norfolk. Palatul Buckingham a confirmat informația luni seară. Consilierii au descris decizia ei drept una personală care reflectă „o abordare precaută”. 

În urmă cu o săptămână a fost anunţat că nu va participa la prânzul cu familia de dinaintea Crăciunului. Şi această decizie a fost luată tot din cauza Covid-19. La ora actuală nu se cunoaște cine din familia sa o va vizita la Windsor de Crăciun, însă un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a spus că vor fi urmate „toate regulile necesare”.

Toamna aceasta, regina a fost nevoită să se retragă dintr-o serie de evenimente publice, inclusiv COP26 de la Glasgow, din cauza unor mici probleme de sănătate. Medicii i-au recomandat suveranei să se odihnească mai mult și să nu mai petreacă atât de mult timp în fața televizorului. 

Regina a anulat tradiționala plimbare de Crăciun 

Anual, sute de oameni se deplasau la Sandringham pentru tradiționala plimbare de Crăciun, însă se pare că anul acesta regina Elisabeta a II-a va face o excepție și nu va organiza evenimentul, de teama coronavirusului. 

Regina a participat la puține evenimente oficiale anul acesta și și-a petrecut o bună parte din timp în camerele palatului, departe de pericolul infectării cu noul coronavirus. Ea a anulat deja o petrecere de Crăciun care ar fi trebuit să aibă loc la Windsor.

Mai multe