Regina Elisabeta, în doliu! A mai rămas cu un singur cățel, chiar înainte de Crăciun

4 decembrie 2020 13:07   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta trece prin momente dificile, pe care doar stăpânii de animale le înțeleg. Vulcan, un cățel din rasa Dorgi, a murit cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun. Cunoscută a fi o mare iubitoare de câini, Majestatea Sa s-a întristat teribil după moartea lui Vulcan.

Regina Marii Britanii a mai rămas cu un singur câine, pe nume Candy. Nu se știe câți ani avea Vulcan sau din ce cauză a murit. Dar el a fost animalul de companie loial al reginei din cel puțin anul 2007, asta însemnând că avea peste 13 ani - o vârstă bună pentru această rasă. O sursă apropiată de Majestatea Sa au declarat că pierderea însoțitorului ei credincios a fost o lovitură puternică pentru monarhul de 94 de ani și a lăsat-o cu un singur animal, Candy, de asemenea, un Dorgi, potrivit Daily Mail. Pierderea vine chiar înainte a ceea ce ar putea fi cel mai singuratic Crăciun al reginei. Monarhul și ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, sunt pregătiți să renunțe la festivități, pentru a-și petrece ziua „în liniște” la castelul Windsor.

Sursa a mai spus: „Majestatea Sa își adoră câinii și este întotdeauna o lovitură pierderea unui animal de companie, dar mai ales acum, în această perioadă”.

Câinii călătoresc în avion privat, alături de Regină

Regina a fost din tinerețe atașată de câini, în special de rasa Corgi. Ultimul ei Corgi, Willow, a fost eutanasiat după ce a suferit de cancer în 2018, fiind pentru prima dată când monarhul nu deținea un Corgi, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război mondial. Willow era cea de-a 14-a generație descendentă din Susan, un Corgi dăruit prințesei Elisabeta de atunci la 18 ani, în 1944. Regina a deținut mai mult de 30 de câini Corgi în timpul domniei sale. Vulcan și Candy provin dintr-o linie de Dorgis (încrucișare între un dachshund și un corgi galez) introdusă în gospodăria regală când teckelul prințesei Margareta, Pipkin, a fost împerecheat cu unul dintre câinii reginei.

Câinii au apărut alături de Willow pe coperta revistei Vanity Fair în 2016, fotografie realizată de Annie Leibovitz pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare a reginei. Iar în martie, unul dintre ei a fost văzut așezat pe poala reginei când s-a mutat de la Palatul Buckingham la Windsor pentru a se izola în timpul carantinei. Regina s-a îngrijit întotdeauna de câinii ei cât mai mult posibil și are cu ei o relație specială. Animalele locuiesc în apartamentele sale private de la Windsor și Palatul Buckingham, călătorind cu ea la Sandringham, precum și în Scoția, cu un avion privat.

Mai multe