Românul asasinat în Costa Rica fusese împușcat și în urmă cu trei luni! Crimă pasională sau execuție plătită?

13 septembrie 2019 7:56   Internațional
Ultima actualizare:

Execuția în stil mafiot al românului din Costa Rica a fost pregătită timp de mai multe luni. Nu era prima oară când cineva a încercat să îl ucidă pe Ionuț George Oțelac. În urmă cu trei luni, el a mai fost împușcat de niște indivizi neidentificați, dar a scăpat cu viață. De data aceasta, criminalii au alertat poliția că are loc un jaf în partea opusă a orașului, pentru a se asigura că își pot duce la capăt misiunea pe care au ratat-o în luna iunie.

Românul avea un fiu minor şi, recent, a depus o cerere de rezidenţă pentru reîntregirea familiei, în ţara din America Centrală. Ionuț George Oțelac a avut probleme cu legea în urmă cu mai mulți ani. El a fost prins pe aeroport cu zeci de kilograme de cocaină, iar autoritățile costaricane au crezut inițial că este vorba vorba despre o reglare de conturi. Acum, poliția a lansat o nouă ipoteză. Crima ar fi, de fapt, una pasională. Tânăra cu care se iubea românul, fotomodelul Raquel Gamboa Mora (25 de ani), a încercat să îl protejeze de bătaia gloanțelor. 

Ionuț George Oțelac, țintă de mai multe luni

Pe 22 iunie, George Otelac a trăit acelaşi scenariu. Doi oameni înarmaţi l-au ajuns din urmă, în trafic, şi şi-au descărcat armele în direcţia lui. Sunetul unor sirene care se apropiau i-a pus pe fugă pe atacatori, iar românul a scăpat cu viață, potrivit observator.tv.

De data aceasta, George Ionuț Oțelac nu a mai avut noroc. Opt gloanţe l-au străpuns pe bărbat, semn clar  pentru anchetatori că el a fost ținta principală a celor doi asasini, deghizați în curieri. Iubita românului a fost victima coleterală. Manechinul a încercat să îl protejeze cu propriul corp și a primit două gloanțe. 

„Este o ipoteză, mai ales după analiza vieţii victimei de sex masculin, care de curând a pus capăt unei relaţii. Cele două victime trăiau împreună, formau un cuplu, iar asta este o posibilitate. Analiza preliminară a rănilor femeii pare să indice că a fost rănită de gloanţele trase în direcţia şoferului maşinii şi indică, într-o oarecare măsură, că a încercat să îl protejeze”, a procurorul Walter Espinoza.

Citește și

Ultimul mesaj postat de iubita românului asasinat în Costa RIca! Modelul era cu el de câteva luni

Iubita românului ucis în Costa Rica a murit încercând să-l îmbrățișeze

Mai multe