Secretul ascuns timp de 135 de ani sub podeaua casei, scos la lumină de un scoțian!

21 noiembrie 2022 16:38   Internațional
Ultima actualizare:

Peter Allan, un instalator din Scoția, în vârstă de 50 de ani, lucra la etajul casei unei cliente, pentru a muta un calorifer. La un moment dat, a fost nevoit să decupeze o bucată de lemn din podea, pentru a interveni asupra unor țevi, când s-a produs minunea!

S-a grăbit să spargă sticla cu ciocanul

Sub scândurile din lemn, era o sticlă de whiskey, cu o bucată de hârtie împăturită, în interior. Instalatorul a dat buzna la parterul casei pentru a-i dezvălui proprietarei ce secret ascundea casa acesteia, din Edinburgh, conform BBC.

Eilidh Stimpson a întors sticla pe toate părțile, apoi a decis să își aștepte cei doi copii, de 8 și 10 ani, de  la școală. „Le-am spus că îi așteaptă o surpriză, apoi i-am lăsat să ghicească îăn mai multe rânduri, pentru a spori tensiunea. Când au aflat s-au gândit că ar putea fi vorba despre o comoară”, a povestit Eilidh Stimpson pentru sursa citată. 

După ce au scos dopul sticlei, au încercat să scoată hârtia cu o pensetă, dar, așa cum era de așteptat, biletul a început să se rupă. Cum nu au mai avut răbdare să predea obiectul unor specialiști, pentru a scoate hârtia întreagă, Eilidh Stimpson a pus mâna pe ciocan și a făcut sticla țăndări!

Odată scos la lumină, biletul a fost desfăcut, scoțienii au rămas uimiți. Pe hârtie era scris un text datat 6 octombrie 1887!

James Ritchie și John Grieve au construit acest etaj, dar nu au băut whiskey-ul. 6 Octombrie 1887”, era mesajul și gluma așternută pe hârtie de doi constructori, în urmă cu 135 de ani. Un prieten de familie al proprietarei a căutat numele celor doi șia descoperit că bărbații au trăit în secolul trecut, într-un cartier învecinat.

Un mezograf din cadrul Bibliotecii Naționale a Scoției a recomandat descoperitorilor să așeze bucata fragilă de hârtie într-o folie cu suprafață neutră, nicidecum acidă, pentru a conserva corespunzător biletul.

Vom înrăma biletul, alături de o bucată a sticlei originale de whiskey. Probabil gâtul sticlei, fiind încă întreg. Apoi, vom realiza o copie a textului și o vom băga într-o altă sticlă de whiskey pentru a o lăsa exact în locul celei vechi, înainte de a acoperi decupajul din podea”, a povestit Eilidh Stimpson, despre deznodământul capsulei timpului, descoperită ascunsă în podeaua casei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe