#Război Ucraina-Rusia

Serghei Șoigu, «ministrul-dispărut» al Apărării din Rusia, ar fi condus astăzi o ședință cu comandanții

19 aprilie 2022 13:32   Internațional

Despre Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Rusiei, au circular nenumărate zvonuri. Dispariția sa bruscă din spațiul public, în toiul invaziei rusești din Ucraina, pe care părea că o coordonează, a dat naștere unor scenarii fataliste. „A suferit un infarct” sau „a fost otrăvit” au fost principalele bănuieli.

Astăzi, „ministrul-dispărut” a reapărut și ar fi condus o ședință importantă cu comandanții militari aflați în subordine. Nu au fost prezentate imagini, ci doar citate din discursul său, care a atins puncte precum, înzestrarea și modernizarea armatei, modificarea tacticilor de luptă pentru a fi adaptate războiului modern, lansarea unor noi sisteme de comunicații prin satelit, conform agenției de presă din Rusia, TASS.

AGENȚIILE DE PRESĂ DIN RUSIA AU PUBLICAT DOAR CITATE DIN DISCURSUL SĂU

Evident, în cadrul întâlnirii relatate de agenția de presă, nu a fost ocolit subiectul „operațiunii speciale”, adică invazia militară rusească din Ucraina.

În cadrul operațiunii speciale, armata Rusiei respectă sarcinile trasate de comandantul suprem(n.r. Vladimir Putin). Planul de eliberare a republicilor populare Donețk și Lugansk este implementat sistematic și se iau măsuri pentru revenirea vieții la normal”, ar fi spus Serghei Șoigu în cadrul întâlnirii, conform TASS.

La finalul lunii martie, opinia publică a aflat faptul că anumite ordine care trebuiau semnate de acesta purtau semnătura adjunctului său, Dmitri Bulgakov, acesta fiind numit, atunci, ministru interimar.

Citește și 40.000 de civili din Mariupol, deportaţi de ruşi. Promisiunea făcută de China Rusiei

A fost momentul lansării mai multor speculații referitoare la starea sa de sănătate sau chiar la un posibil asasinat. Oficialii ruși nu au întârziat să reacționeze și, astfel, purtătorul de cuvânt al președinției Rusiei, Dmitri Peskov a explicat faptul că Șoigu nu a mai apărut în public deoarece este ocupat cu coordonarea acțiunilor militare din Ucraina și nu mai are timp să facă declarații publice.

În aceeași perioadă, presa din Rusia a transmis imagini în care Serghei Șoigu apărea într-o videoconferință cu președintele Vladimir Putin. De altfel, mai multe clipuri în care apărea Șoigu au fost prezentate ca fiind recente, la vremea respectivă, imaginile dovindu-se a fi mai vechi. Tocmai această strategie de comunicare a amplificat zvonurile privind dispariția acestuia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe