Singurul supraviețuitor al accidentului cu telecabina este un copil de 5 ani. Telefericul din Piemont a fost inaugurat în 1970

24 mai 2021 10:16   Internațional
Ultima actualizare:

14 oameni au murit, printre care și un copil, după ce o telecabină s-a prăbușit de la înălțime, într-o stațiune italiană din regiunea Piemont. Un alt copil, care a fost transportat cu elicopterul la spital, se află în stare gravă, și este singurul supraviețuitor al accidentului.

Tragedia s-a produs pe traseul unei linii de transport pe cablu, care duce turiștii din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul Lacului Maggiore, până la cota 1.500, pe vârful muntelui Motarone. Linia a fost redeschisă recent, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie. Telecabinele de aici au o capacitate maximă de 40 de persoane.

Telecabina a fost inaugurată în 1970, dar între 2014 și 2016 a trecut printr-un amplu proces de renovare, care a costat peste 4 milioane de euro.

Cauza producerii accidentului rămâne neclară

Telecabina a căzut la o înălțime de circa 20 de metri, și s-a rostogolit prin pădure, pe o distanță foarte mare. Totul s-ar fi produs la nici 100 de metri de staţiunea din vârf, şi cauza ar fi ruperea unui cablu. La scurt timp de la accident, un elicopter a ajuns în scurt timp la fața locului. Doi copii, de 9, respectiv 5 ani, au fost urcaţi la bord, dar cel mare a decedat mai târziu, la unitatea de primiri urgențe din Torino, scrie BBC.

„Primii salvatori care au intervenit au acționat uimitor, au muncit din greu pentru a închide zona și au căutat trupurile celor din accident, copiii au fost luați cu elicopterul. Este un moment greu pentru comunitatea noastră și pentru toată Italia, de altfel.”, a declarat Marcella Severino, primarul dn Stresa.

Cauza incidentului rămâne neclară, dar rapoartele locale sugerează că este posibil să fi eșuat cablul. Cabina a căzut aproximativ 20 de metri la pământ și s-a rostogolit pe panta înainte de a fi oprită de copaci, a spus primarul Severino. Drumeții din apropiere au auzit un șuierat puternic înainte de accident. Salvatorii s-au confruntat cu un  un teren abrupt și dificil. Un vehicul de pompieri s-a răsturnat în timp ce era la fața locului, dar nimeni nu a fost rănit. Primarul Marcella Severino a declarat că victimele au fost găsite atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul resturilor telecabinei.

Mai multe