Tânăr care s-a filmat lingând produsele dintr-un magazin din SUA, acuzat de terorism: "Cui îi e frică de coronavirus?"

31 martie 2020 14:12   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat din orașul Warrenton, Virginia, SUA, a fost arestat sub acuzația de amenințare teroristă, după ce s-a filmat în timp ce linge mai multe produse aflate pe raft, într-un supermarket, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cody Pfister (26 de ani) s-a filmat în timp ce lingea produsele dintr-un magazin alimentar.  "Cui îi e frică de coronavirus?", a fost mesajul postat de acesta, alături de materialul video cu pricina.

Videoclipul s-a viralizat rapid pe toate rețelele de socializare, poliția din Warrenton fiind contactată inclusiv de persoane din Olanda, Irlanda și Regatul Unit, care au raportat conținutul video.

Tânărul a fost arestat

"Luăm aceste plângeri foarte în serios și dorim să le mulțumim tuturor celor care au raportat videoclipul, pentru ca problema să poată fi rezolvată", a anunțat poliţia locală, într-un comunicat postat pe Facebook, conform observator.tv. Între timp, tânărul a fost arestat, fiind acuzat de amenințare teroristă.

Organizația Mondială a Sănătății a informat că SUA ar putea deveni noul epicentru al coronavirusului în urma unei „accelerații foarte mari” în numărul cazurilor care se ridică la aproximativ 40% din infecțiile globale.

Mai multe