Tragedie în Canalul Mânecii: 31 de migranți s-au înecat. Reacția președintelui Macron

25 noiembrie 2021 6:14   Internațional
Ultima actualizare:

Tragedie în apropiere de Calais. Zeci de migranți s-au înecat, miercuri seară (24 noiembrie), în Canalul Mânecii. Aceștia încercau să ajungă din Franța în Regatul Unit al Marii Britanii. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul britanic Boris Johnson au promis să facă tot posibilul ca responsabilii să plătească, relatează BBC.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut o întâlnire de urgență a „miniștrilor europeni preocupați de provocarea migrației”, după tragedia de miercuri. Migranţii se duceau în Marea Britanie şi s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a scufundat. Barca lor ar fi fost lovită de un vas mai mare.

. „Cele mai profunde valori ale Europei, umanismul, respectul pentru demnitatea fiecărei persoane sunt în doliu”, a declarat Macron. Ministerul francez de Interne a transmis că cinci femei şi un copil se află între cei decedaţi. Doar doi oameni au putut fi salvaţi.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a anunțat că este cea mai gravă pierdere de vieţi în Canalul Mânecii de când a început să colecteze date, în 2014, relatează news.ro. Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume şi curenţii sunt puternici. 

Mai multe