Trupul neînsuflețit al lui Hannah, fiica miliardarului Mike Lynch, a fost găsit pe iahtul Bayesian: „A fost îngerul meu”

25 august 2024 13:06   Internațional

Autoritățile din Italia au anunțat, vineri, că au găsit ultimul cadavru de pe superiahtul Bayesian, scufundat în Sicilia. Este vorba despre Hannah Lynch, fiica de 18 ani a miliardarului britanic Mike Lynch, proprietarul iahtului. Tânăra se afla în cabina sa, conform scafandrilor.

Hannah Lynch urma să studieze la Universitatea Oxford

Familia a oferit și primele declarații legate de această tragedie, prin intermediul unui purtător de cuvânt. „Familia Lynch este complet devastată. Este în stare de șoc și e sprijinită de rude și prieteni”, se arată în declarație, conform SkyNews. Trupul neînsuflețit al lui Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani, a fost recuperat joi. „Bill Gates al Marii Britanii” sărbătorea alături de familia, prietenii și angajații lui achitarea sa, într-un proces de fraudă în Statele Unite, în care ar fi putut fi condamnat la ani grei de închisoare. Fiica lui, Hannah, abia terminase examenele de sfârșit de an și fusese acceptată la Universitatea Oxford, unde urma să studieze Literatura Engleză.

Printre victime se numără și Jonathan Bloomer - președintele Consiliului de Administrație al băncii Morgan Stanley, soția lui, Judy, Chris Morvillo - avocatul care l-a apărat pe Lynch în procesul din SUA, și soția sa, Neda. În total, șapte oameni au murit pe iahtul Bayesian și 15 au fost salvați. Soția lui Mike Lynch, Angela Bacares, se află printre persoanele care au scăpat cu viață.

Sora lui Hannah Lynch a transmis un mesaj sfâșietor, după ce a aflat că trupul neînsuflețit al adolescentei a fost găsit. „Mi-a oferit dragoste nemărginită. A fost o persoană caldă, grijulie și amuzantă. A fost cea mai bună prietenă a mea și o soră uimitoare. A oferit multă dragoste tuturor prietenilor ei și era pasionată de studiile sale. Avea planuri de viitor incredibile. Ea este micul meu înger și steaua mea!”, a transmis Esme, într-un comunicat de presă.

Căpitanul iahtului Bayesian ar putea fi pus sub acuzare

Autoritățile italiene au anunțat, într-o conferință de presă, că au început o anchetă pentru ucidere din culpă și naufragiu din neglijență. Procurorul regional, Ambrogio Cartosio, a declarat că nimeni nu a fost pus încă sub acuzare: „Ar putea fi doar căpitanul. Ar putea fi tot echipajul... nu excludem absolut nimic”. Căpitanul neozeelandez James Cutfield (51 de ani) a supraviețuit, împreună cu opt membri ai echipajului.

Mai multe