Cine este milionarul care e dat disparut după scufundarea iahtului de lux din Sicilia. E poreclit „Bill Gates al Marii Britanii”

Un iaht cu 22 de persoane la bord s-a scufundat în largul coastei Siciliei din cauza unei furtuni violente. Un afacerist poreclit „Bill Gates al Marii Britanii” face parte din persoanele date dispărute, după cum informează The Guardian. 

Iaht / foto: Pixabay
Iaht / foto: Pixabay

Lynch este antreprenorul britanic care este dat dispărut altăuri de doi americani și un canadian. Purtătorul de cuvânt al lui Lynch a refuzat să ofere discute pe marginea acestui subiect. 

Șase persoane sunt date dispărute

Tragedia din Sicilia a condus la dispariția a șase persoane, descoperirea unui cadavru, după cum declară Luca Cari, purtător de cuvânt al serviciului italian de salvare a pompierilor.

De asemenea, 15 persoane, printre care și un copil, au fost salvate din velierul Bayesian de 56 de metri de către bărcile de patrulare ale pazei de coastă și pompieri. 

„Suntem în contact cu autoritățile locale în urma unui incident în Sicilia și suntem pregătiți să oferim sprijin consular cetățenilor britanici afectați.” - a declarat un purtător de cuvânt al Biroului britanic pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare (FCDO). 

Cine este antreprenorul Mike Lynch 

Lynch este co-fondatorul Autonomy, firma de software cunoscută ca fiind una dintre companiile tech britanice de succes, la mijlocul anilor '90.

Britanicul a fost decorat în anul 2006 cu OBE (Ordinul Imperiului Britanic) și, în 2011, a fost numit în consiliul pentru știință și tehnologie al prim-ministrului de atunci, David Cameron. Acesta a fost ales membru al Royal Academy of Engineering în 2008 și al Royal Society în 2014.

Declarația mamei care și-a salvat fetița de la înec 

Printre persoanele salvate s-a numărat și o fetiță care a fost ținută de mama ei, Charlotte Golunski, la suprafața mării pentru a nu muri înecată, după cum informează BBC. 

Charlotte a declarat faptul că au fost treziți din somn de „tunete, fulgere și valuri care au făcut barca noastră să danseze” și că s-au simțit ca la „sfârșitul lumii”. 

„Timp de două secunde mi-am pierdut fiica în mare, apoi am îmbrățișat-o rapid în mijlocul furiei valurilor”.

„Totul era întunecat. În apă nu-mi puteam ține ochii deschiși. Am strigat după ajutor, dar tot ce auzeam în jurul meu erau țipetele celorlalți”, a adăugat ea. Charlotte, soțul și fetița lor au scăpat nevătămați și duși la spital în vederea unui control de rutină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net