Un avion ucrainean s-a prăbușit după decolare la Teheran. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit

8 ianuarie 2020 6:58   Internațional
Ultima actualizare:

Tragedie aviatică în Iran! Un avion Boeing 737 aparținând companiei Ukraine Airlines s-a prăbușit cu 176 de persoane la bord, miercuri dimineață (8 ianuarie). Incidentul s-a produs la scurt timp după decolare.

UPDATE Iranul nu va preda cutia neagră a avionului ucrainean Boeing 737-800 către compania producătoare de aeronave, a declarat miercuri șeful Organizaţiei iraniene de Aviaţie Civilă, Ali Abedzadeh, transmite Mediafax.

UPDATE Ucraina a precizat că este prea devreme pentru a comenta cauza prăbuşirii. ”Orice variante înainte concluziilor oficiale reprezintă doar manipulare”, a declarat premierul Oleksiy Honcharuk, răspunzând unei întrebări referitoare la specuaţiile că o rachetă ar fi provocat prăbuşirea avionului, conform News.ro. 

Compania Aerienă Internaţională ucraineană a anunţat că avionul era un  Boeing 737-800 NG, ”construit în 2016 şi livrat direct companiei de producător”. De asemenea, compania a anunţat că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la câteva minute de la plecarea din Teheran.

UPDATE Cauza producerii accidentului aviatic din Iran, în care au murit 176 de persoane, a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului ianian al Transporturilor, conform Digi 24.

Cine erau pasagerii avionului prăbușit la Teheran

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran.

Iran - 82;

Canada - 63;

Ucraina - 2 + 9 (echipaj);

Suedia - 10;

Afganistan - 4;

Germania - 3;

Regatul Unit - 3.

UPDATE Toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului ucrainean care s-a prăbuşit la Teheran au murit. Un reprezentant al Aeroportului Internaţional Imam Khomeini de unde a decolat avionul Boeing 737 a precizat că erau 176 de persoane la bord - 167 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

Cursa Teheran-Kiev a decolat de pe aeroportul internațional Imam Khomeini la ora locală 6:12 dimineața și s-a prăbușit la 8 minute de la decolare.

Avionul s-a prăbușit la o mică distanță de Teheran. Conform primelor informații, aeronava de tip Boeing 737 a avut probleme tehnice. Avionul a fost cumpărat de către Ukraine Airlines în urmă cu doar patru ani, relatează The Guardian

Nu există supraviețuitori

Mai multe echipaje de pompieri și de salvare s-au deplasat la fața locului, însă zona unde s-a prăbușit avionul este încă în flăcări, potrivit sursei citate. 

„Avionul a luat foc, dar am trimis echipe de salvare şi poate vom putea salva câţiva pasageri”, a declarat Pirhossein Koulivand.

Pirhossein Koulivand, șeful serviciilor medicale de urgență iraniene, a declarat că avionul Boeing 737 s-a prăbușit între orașele Parand și Shahriar.

Tragedia vine la câteva ore după ce Iranul a lansat un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani. Ministrul de Externe iranian Javad Zarif a afirmat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Mai multe