Un copil de trei ani, salvat miraculos după ce a căzut în gol de la etajul cinci. „Merită medalia de aur pentru Valoarea Civilă”

28 august 2023 6:02   Internațional
Ultima actualizare:

În Italia, un bărbat de 37 de ani a devenit erou național, felicitat inclusiv de premierul Georgia Meloni. Salvarea extraordinară a avut loc în Torino, când o fetiță de trei ani s-a aplecat prea mult peste balcon și a căzut în gol. Salvatorul a fost alertat de țipete și nu a stat nicio secundă pe gânduri. Și-a deschis brațele și a urmărit traiectoria copilului pentru a-l prinde, relatează CNN.

Incidentul a avut loc în weekend. Mattia Aguzzi, un bancher din Torino mergea pe trotuar spre un magazin de pâine. Era împreună cu prietena lui, când a auzit un bărbat strigând după ajutor dintr-un apartament de la etaj.

„Am auzit un bărbat țipând când a văzut-o pe fetiță aplecându-se pe pervaz. Fetița s-a tot aplecat din ce în ce mai mult și s-a cățărat peste pervaz, s-a ținut doar cu două brațe și avea picioarele în aer”, a spus Aguzzi.

El a spus că a strigat pentru a încerca să atragă atenția fetiței de trei ani pentru a o împiedica să se târască mai departe, dar când și-a dat seama că nu l-a auzit, i-a calculat traiectoria și a stat sub ea.

„Când am văzut-o căzând...”

Bărbatul a strigat de mai multe ori la copil, însă din cauza zgomotului din stradă fetița nu l-a auzit.

Am început să strig la ea să rămână nemișcată și să se întoarcă înăuntru, dar nu a auzit. Când am văzut-o căzând, am pășit în calea ei, am închis ochii și am sperat că totul va fi bine. Am blocat-o amortizând lovitura, apoi am căzut amândoi la pământ”, a spus el.

„Inițial nu am simțit niciun semn de viață, apoi copilul a început să plângă și am răsuflat ușurat”, a spus el.

Părinții copilei, în stare de șoc

Părinții fetei au ieșit în stradă odată ce și-au dat seama ce s-a întâmplat. Erau în stare de șoc. Când și-au văzut copila în brațe și au realizat că a fost salvată de bărbat au început să plângă. Au dus imediat copilul la spital.

„Merită medalia de aur pentru Valoarea Civilă”

Primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a cerut ca Aguzzi să fie onorat.

Acțiunea lui Mattia Aguzzi, concetățeanul nostru care în această dimineață, prinzând [fata] din mers, i-a salvat viața micuței care a căzut de la etajul cinci, este un gest eroic și extraordinar”, a scris Lo Russo într-un Postare pe Facebook.

Parlamentarul Camilla Laureti a mai spus că speră că i se va da o medalie națională.

„Propun ca MattiaAguzzi, care a salvat o fată care a căzut de la etajul cinci, riscându-și siguranța și probabil propria viață, să primească Medalia de Aur pentru Valoarea Civilă!” ea a scris într-o postare pe rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Inclusiv premierul Italiei, Georgia Meloni i-a mulțumit bancherului pentru gestul său eroic.

Povestea unei fetițe care a căzut de la un balcon de la etajul cinci dintr-o clădire din Torino s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Dar datorită promptitudinii lui Mattia Aguzzi, care a văzut-o căzând și a prins-o în aer, viața ei este salvată. Multă onoare și recunoștință pentru acest tânăr erou”, a scris ea la X duminică.

Mai multe