Un român din Germania a ajuns să doarmă pe străzi după ce a fost înșelat de patroni

8 februarie 2021 12:22   Internațional
Ultima actualizare:

Coșmarul oricărei persoane care vrea să lucreze în străinătate s-a adeverit pentru un român din Germania, care a ajuns să doarmă pe străzi, după ce a fost înşelat de patronii la care lucra. Povestea lui Nicolae Molcoasa a fost relatată în presa germană.

Nicolae Molcoasa a fost nevoi să doarmă pe străzi, după ce a fost păcălit de patroni la bani şi a rămas ulterior fără un loc de muncă. Publicația gemană tagesspiegel.de. a scris despre pățania românului. Bărbatul a fost angajat să lucreze la mallul din Berlin, fără să fie însă plătit. Acum, Nicolae Molcoasa doarme într-o stație de autobuz din Potsdam, relatează adevarul.ro.

„Vreau să fiu privit ca egal printre egali”, a declarat Nicolae. Bărbatul de 51 de ani a dus o viaţă grea, dar nu şi-a pierdut speranţa că va fi recunoscut în Germania ca o persoană cu drepturi. 

A câștigat în instanță, dar degeaba

Românul a dat în judecată compania Openmallmaster şi a câştigat în instanţă, însă în zadar. Acest lucru se întâmpla în august 2015. El ar fi trebuit să primească 1.226 de euro pentru munca sa, însă Nicolae Molcosa a spus în instanţă că nu a primit decât 550 de euro pentru trei săptămâni de muncă grea. „De la început munca a fost foarte grea, exagerată. Lucram 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână. Apoi a fost tot mai rău“. Nici în ziua de azi, omul nu a mai văzut banii.

Angajatorul, adică subcontractorul responsabil, a scăpat fără să plătească. Compania Openmallmaster şi-a declarat falimentul, iar directorul general s-a făcut nevăzut şi a fost căutat cu mandat de arestare pentru că a întârziat intrarea în insolvenţă.

Mai multe