Un nou virus bagă spaima în britanici! Simptomele seamănă cu Ebola

25 martie 2022 17:07   Internațional
Ultima actualizare:

Un virus asemănător cu Ebola a apărut în UK. Rata de mortalitate a acestuia este de 40%, iar primele simptome sunt asemănătoare virusului Ebola. 

Virusul apărut în UK a creat agitație în rândul populației, dat fiind faptul că mortalitatea cauzată de acesta este de 40%.

Cum a fost descoperit

O femeie din Marea Britanie a fost diagnosticată cu acest virus, după ce s-a întors din Asia Centrală.

Cum se manifestă

În primele zile de la infectare, simptomele acestui virus sunt asemănătoare cu cele date de Ebola, dar nu poate fi transmisă cu ușurință între persoane, conform Mirror

Nu se răspândește cu ușurință între oameni, iar riscul general pentru public este foarte scăzut”, a spus Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef la UKHSA.

Femeia s-a întors de curând dintr-o călătorie ce a avut-o in Asia Centrală, iar acum aceasta primește îngrijiri de specialitate în Londra, la Royal Free Hospital. Deocamdată se încearcă să se ia legătura cu toate persoanele cu care pacienta a intrat în contact.

Citește și Noi descoperiri despre varianta Omicron: rată mai mare de reinfectare, dar simptome ușoare 

Ce este febra Crimeea-Congo

Citește și Rugbyștii de la CSM Știința Baia Mare, blocați în Africa de Sud din cauza noii variante Covi

Febra Crimeea-Congo este o boală virală ce se transmite, de obicei, de la căpușe și de la animalele de fermă, în țările în care boala este endemică.

Febra hemoragică Crimeea-Congo este o febră hemoragică virală transmisă, de obicei, de căpușe. Poate fi contractată și prin contactul cu țesuturi animale virale (țesuturi animale în care virusul a intrat în sânge) în timpul și imediat după sacrificarea animalelor  

Focarele de CCHF constituie o amenințare pentru serviciile de sănătate publică, deoarece virusul poate duce la epidemii, are o rată ridicată de mortalitate (10-40%), poate duce la apariția unor focare în spitale și în unități sanitare și este dificil de prevenit și de tratat. CCHF este endemică în toată Africa, în Balcani, în Orientul Mijlociu și în Asia”, a spus OMS.

.Acesta este al treilea caz de febră depistat în UK, primele două fiind din anii 2012 și 2014.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe