Alertă! Mutaţia «Deltacron» a virusului SARS-CoV-2 este mai periculoasă

Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici din cadrul Ministerului Sănătăţii au confirmat că subvarianta Omicron BA.2 este extrem de infecţioasă şi se răspândeşte cu rapiditate, dar nu produce forme grave ale bolii.

În România, la ATI sunt internaţi 946 de pacienţi. Foto: EPA-EFE
În România, la ATI sunt internaţi 946 de pacienţi. Foto: EPA-EFE

Ei au detectat însă o mutaţie pe care au numit-o ”Deltacron” la 32 de pacienţi şi studiază cu mare atenţie evoluţia acesteia. Ei recomandă precauţie pentru că această nouă mutaţie poate deveni dominantă în contextul în care BA.2 îşi reduce rata de răspândire în cadrul comunităţii. Epidemiologii englezi nu au specificat dacă pacienţii infectaţi cu Deltacron erau sau nu vaccinaţi.

Marea Britanie a ridicat restricţiile impuse de pandemie săptămâna trecută, însă oamenii de ştiinţă urmăresc atent mutaţiile virusului SARS-CoV-2. Pe lista mutaţiilor cu un grad de risc ridicat au fost menţionate cinci dintre cele 31.904 detectate în ultimele două luni. Acestea sunt K417N, E484A şi N440K ce ”păcălesc” bariera de protecţie a anticorpilor umani, dar şi N501Y care măreşte gradul de propagare a virusului în rândul populaţiei.

Infecţia cu ”Deltacron” nu dă simptome ușoare

Conform declaraţiilor profesorului Paul Hunter, de la Universitatea East Anglia, citat de Daily Mail, varianta hibrid de virus combinată din Omicron şi Delta a fost identificată pentru prima oară la 7 ianuarie, iar săptămâna trecută a fost identificată la alte două persoane. Specialiştii nu au dat mai multe detalii despre cum se manifestă infecţia cu ”Deltacron”, dar au avertizat că ”nu este vorba despre nişte forme uşoare”.

În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.247 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 şi 59 de decese. În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii COVID-19 este de 7.111. De asemenea, la ATI sunt internate 946 de persoane, dintre care 827 sunt nevaccinaţi. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 10.476 de teste RT-PCR şi 16.589 de teste rapide antigenice.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net