Omicron ne îmbolnăvește mai ușor decât Delta dar se vindecă mai repede

Apariția variantei Omicron a coronavirusului a determinat specialiștii din toată lumea să o cerceteze pe toate părțile, din toate unghiurile și să o compare cu varianta Delta. Ultimul studiu pe această temă aparține unui grup de oameni de știință din Danemarca, de la Universitatea din Copenhaga 

Cercetătorii danezi au descoperit că riscul de spitalizare la Omicron este la jumătate față de Delta
Cercetătorii danezi au descoperit că riscul de spitalizare la Omicron este la jumătate față de Delta

De la descoperirea variantei Omicron, puternic mutantă, în noiembrie, oamenii de știință au încercat să afle dacă aceasta provoacă boli mai puțin grave și de ce pare mai contagioasă decât varianta Delta. Aceasta din urmă era considerată până de curând varianta cea mai periculoasă a coronavirusului 

Potrivit specialiștilor, pentru a compara varianta Omicron cu Delta, specialiștii danezi au luat în calcul printre altele și faptul că un virus se transmite în funcție de timpul în care persistă în aer, capacitatea sa de a se agăța de celule sau de a se sustrage sistemului imunitar al organismului. 

Comparații Omicron varianta Delta 

Investigând aproape 12.000 de gospodării daneze la mijlocul lunii decembrie, cercetătorii au descoperit că Omicron era de 2,7 până la 3,7 ori mai contagios decât varianta Delta în rândul danezilor vaccinați. 

Studiul, realizat de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Statistics Denmark și Statens Serum Institut (SSI), sugerează că virusul se răspândește mai rapid în principal pentru că reușește mai bine să eludeze imunitatea obținută prin vaccinuri. 

”Constatările noastre confirmă faptul că răspândirea rapidă a (variantei) Omicron poate fi atribuită în principal evitării imunității, mai degrabă decât unei creșteri inerente a transmisibilității de bază. Deși este mai transmisibilă, varianta Omicron pare să inducă boli mai puțin grave,”,  a declarat directorul tehnic al SSI, Tyra Grove Krause, pentru presa locală preluată de alephnews.ro. 

 -studiul a constatat că persoanele vaccinate cu rapel sunt mai puțin susceptibile de a transmite virusul, indiferent de variantă, decât cele nevaccinate. 

-riscul de a fi spitalizat cu Omicron este la jumătate față de cel cu Delta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
halloween colaj pixabay jpg
turisti venetia jpg
15 special cuplu pajiste iarba fericire zambet iubire romantic shutterstock 3389285 jpeg
Banner Urși în poiană
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock  jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Telefon - factura FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net