Vești bune de la experți. Pandemia s-ar putea încheia în două luni

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus a schimbat complet viețile oamenilor în ultimii doi ani, dar experții cred că nu mai avem mult de tras. Confom lor, Omicron e dovada că pandemia e pe punctul de a se încheia.

Pandemia de coronavirus ar fi pe final, susțin experții foto: AFP
Pandemia de coronavirus ar fi pe final, susțin experții foto: AFP

Șefa unuia dintre cele mai importante institute de cercetare din Danemarca, Tyra Grove Krause, a declarat că, după ce vom avea o creștere a infectărilor cu SARS-CoV-2 în luna ianuarie, cazurile vor scădea.

Crește imunitarea populației la coronavirus

Ea a mai declarat, conform mirror.co.uk, că studiile făcute arată că spitalizările cu Omicron sunt la jumătate comparate cu cele cu Delta. Asta dă speranță autorităților sanitare că pandemia se va termina în două luni, pentru că se va crește imuntarea populației.

”Cred că vom mai avea probleme din cauza Omicron vreo două luni, iar apoi infecțiilor vor scădea și ne vom putea întoarce la o viață normală”, a declarat medicul, la o emisiune televizată.

Omicron, dovada că pandemia e pe final?

Teoria lui Krause pare să fie confirmată și de specialiștii americani, care au analizat structura genetică a noii tulpini a SARS-CoV-2. Ei au punctat că omenirea trebuie să se obișnuiască să trăiască pe viitor cu virusul și să se obișnuiască să poarte măști, însă Omicron ar fi semn că începe să se „înmoaie”, informează AP.

Directorul OMS, optimist că pandemia se va termina în 2022

Și directorul Organizației Mondiale a Sănătății,  Tedros Adhanom Ghebreyesu, a declarat că e optimist în privința pandemiei și crede că se va termina în 2022.

Oficialul a avertizat însă că virusul poate să se propage liniştit dacă anumite ţări vor continua să acapareze vaccinurile şi să inechitatea în distribuirea serurilor anti-Covid nu va fi rezolvată.

“Naţionalismul obtuz şi acapararea de vaccinuri de către unele ţări au subminat echitatea şi au creat condiţii ideale pentru apariţia variantei Omicron, şi cu cât continuă inechitatea, cu atât sunt mai mari riscurile ca virusul să evolueze în moduri pe care nu le putem preveni sau estima. Dacă punem capăt inechităţii, punem capăt pandemiei”, a declarat şeful OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesu a vorbit şi despre rata scăzută a vaccinării. În timp ce majoritatea populaţiei a primit cel puţin o doză de vaccin în Europa şi în America, ţinta OMS de vaccinare a 40 la sută din populaţie în fiecare ţară până la sfârşitul anului 2021 nu a fost atinsă în majoritatea ţărilor din Africa. De altfel, pentru 2022, OMS a stabilit un nou obiectiv: vaccinarea a 70 la sută din oamenii din toate ţările până în iulie, pentru a se pune capăt pandemiei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net