Directorul OMS, optimist la început de an: Pandemia va fi învinsă în 2022

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesu, a declarat că este optimist în privinţa pandemiei de coronavirus. El cred că aceasta va fi învinsă în 2022, cu condiţia ca ţările să colaboreze pentru limitarea propagării Covid-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul OMS foto: AFP
Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul OMS foto: AFP

Directorul OMS a făcut declaraţiile la început de an, după ce multe ţări au petrecut Sărbătorile de iarnă cu restricţii din cauza răspândirii tulpinii Omicron, care a făcut cazurile să explodeze. Ghebreyesu a punctate că, în ciudat noii variante, el e optimist că pademia se va termina anul acesta, mai ales că există multe soluţii pentru tratarea Covid-19.

Naţionalismul obtuz şi acapararea de vaccinuri, piedici în lupta cu pandemia

Oficialul a avertizat însă că virusul poate să se propage liniştit dacă anumite ţări vor continua să acapareze vaccinurile şi să inechitatea în distribuirea serurilor anti-Covid nu va fi rezolvată.

“Naţionalismul obtuz şi acapararea de vaccinuri de către unele ţări au subminat echitatea şi au creat condiţii ideale pentru apariţia variantei Omicron, şi cu cât continuă inechitatea, cu atât sunt mai mari riscurile ca virusul să evolueze în moduri pe care nu le putem preveni sau estima. Dacă punem capăt inechităţii, punem capăt pandemiei”, a declarat şeful OMS, conform adevarul.ro.

Oficialul este cunoscut pentru criticile pe care le-a adus ţărilor bogate pentru acapararea resurselor globale pentru vaccinare şi imunizarea cu schemă completă a majorităţii populaţiei în timp ce oameni din alte ţări aşteaptă să li se facă prima doză de vaccin.

Noul obiectiv OMS: rată de vaccinare de 70%

Tedros Adhanom Ghebreyesu a vorbit şi despre rata scăzută a vaccinării. În timp ce majoritatea populaţiei a primit cel puţin o doză de vaccin în Europa şi în America, ţinta OMS de vaccinare a 40 la sută din populaţie în fiecare ţară până la sfârşitul anului 2021 nu a fost atinsă în majoritatea ţărilor din Africa. De altfel, pentru 2022, OMS a stabilit un nou obiectiv: vaccinarea a 70 la sută din oamenii din toate ţările până în iulie, pentru a se pune capăt pandemiei.  

2 ani de pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost avertizată pe 11 decembrie 2019 de primele cazuri cu un nou coronavirus în China, care provoca pneumonie. În cei peste doi ani care au trecut de la primele infectări din Wuhan, în întreaga lume s-au înregistrat 287 de milioane cazuri de infectare cu covid-19. Dintre cei infectaţi, 5,5 milioane au murit.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net