Franța, noi restricții din cauza Omicron. Se pregătește pentru un „mega val”

Ultima actualizare:

Guvernul francez a anunțat noi restricții, mult mai stricte, în încercarea de a opri răspândirea noii variante a coronavirusului, Omicron, extrem de contagioasă. Ministrul Sănătății a avertizat că țara trebuie să se pregătească pentru un „mega val” pandemic. 

Franța introduce telemunca obligatorie, acolo unde e posibil Foto: Pixabay
Franța introduce telemunca obligatorie, acolo unde e posibil Foto: Pixabay

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Véran, a averitizat că infecțiile cu coronavirus se dublează la fiecare două zile, susținând că în țară ar urma un „mega val” de cazuri noi, informează BBC. Astfel, Guvernul a implementat un nou set de reguli în acest sens.

Franța, restricții mai dure pe fondul extinderii variantei Omicron

Începând cu 3 ianuarie, munca la distanță va deveni obligatorie pentru categoriile care se încadrează, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimentele în interior şi la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber. Nu vor fi, însă, restricţii de circulaţie în noaptea de Anul Nou.

Cluburile de noapte vor rămâne închise, iar în cafenele și baruri clienții pot fi serviți la masă, cu o limită de șase persoane. Purtarea măștii va deveni obligatorie în centrele orașelor. De asemenea, consumul de băuturi şi alimente va fi interzis în transportul pe distanţe lungi.

Parlamentul din Franța ar urma să adopte un proiect de lege care prevede necestatea certificatului verde (dovada vaccinării) pentru a intra în spațiile publice, și nu doar prezentarea unui test negativ. Proiectul va intra în vigoare din 15 ianuarie, dacă va fi aprobat. De asemenea, guvernul restrânge intervalul pentru doza booster a vaccinului la trei luni, în trecut rapelul fiind făcut la o distanță de patru luni.

Deși studiile sugerează că tulpina Omicron a coronavirusului este mai ușoară decât varianta precedentă, Delta, cu o șansă cu 30% până la 70% mai mică ca persoanele infectate să ajungă în spital, există temeri că numărul mare de cazuri ar putea exploda, având în vedere că această variantă este extrem de contagioasă. În Italia și Anglia, numărul cazurilor de infectări cu Omciron a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net