Avertismentul experţilor: Italia ar putea fi paralizată de restricţii dure anti-Covid

Experţii în sănătate din Italia au cerut guvernului de la Roma să relaxeze regulile de carantină pentru Covid-19. Ei susţin că, în caz contrat, ţara riscă să rămână paralizată pe măsură ce varianta extrem de contagioasă Omicron se răspândeşte tot mai mult.

80% din italieni sunt vaccinaţi cu 2 doze foto: Getty
80% din italieni sunt vaccinaţi cu 2 doze foto: Getty

În momentul de faţă, în Italia, persoanele care au intrat în contact strâns cu un bolnav de Covid-19 trebuie să se autoizoleze timp de şapte zile, dacă sunt vaccinate şi timp de 10 zile, dacă nu au fost imunizate.

Experţii însă nu sunt de acord cu această regulă şi au cerut guvernului, luni (27 decembrie), să o schimbe pentru a nu paraliza ţara. Nino Cartabellotta, şeful fundaţiei pentru sănătate Gimbe, a declarat că fiecare persoană pozitivă a avut, în medie, cinci până la 10 contacte apropiate şi a prezis că în două săptămâni aproximativ un milion de oameni din Italia ar putea fi infectat cu Covid-19.

”Asta ar însemna că ar putea exista cinci până la 10 milioane de contacte de trimis în carantină, iar acest lucru nu este posibil”, a declarat Cartabellotta, notează news.ro.

Virusologul Fabrizio Pregliasco a precizat că trebuie schimbat modul de operare, pentru că carantinarea ar putea duce la un blocaj general: ”Este clar că în această etapă şi cu această răspândire a Omicron, trebuie să luăm în considerare schimbări în modul în care intervenim, altfel ne îndreptăm către o blocare generalizată”.

Policienii cer ca restricţiile să fie aplicate doar celor nevaccinaţi

Comisarul guvernamental pentru Covid-19, Francesco Paolo Figliuolo, a declarat că oficialii din domeniul sănătăţii se gândesc să modifice regulile de carantină. De altfel, unii politicieni cred că persoanele complet vaccinate nu ar trebui să fie puse în carantină dacă nu prezintă simptome. Alţii au cerut chiar ca orice restricţii viitoare să îi vizeze doar cei care refuză să fie vaccinaţi.

”Dacă există restricţii de impus, ar trebui să fie asupra anti-vaxxenilor”, a spus fostul premier Matteo Renzi.

Conform autorităţilor, aproape 80% dintre italieni au finalizat un ciclu iniţial de vaccinare, în timp ce 29% au primit o a treia injecţie, considerată cea mai bună protecţie împotriva Omicron.

Italia, record de cazuri zilnice de Crăciun

Italia a înregistrat trei zile succesive un număr record de cazuri zilnice, cu un vârf de 54.762 pe 25 decembrie.

Guvernul a înăsprit restricţiile pe 23 decembrie pentru a reduce creşterea infecţiilor. Astfel, toate sărbătorile publice, inclusiv cele de Revelion au fost interzise, iar cluburile şi discotecilor vor fi închise până pe 31 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net