Pandemia ar putea ajunge la final în 2022. Specialiștii sunt optimiști

Pandemia de coronavirus ne-a afectat pe fiecare dintre noi. A afectat economia, dar și modul în care ne raportăm unii la alții. Relațiile umane au avut de suferit, iar sistemul sanitar abia a făcut față presiunii. Cu toate acestea, specialiștii vin cu vești bune privind evoluția pandemiei în anul 2022. 

Perioada de incubaţie la Omicron este mai mică decât la alte tulpini foto: AFP
Perioada de incubaţie la Omicron este mai mică decât la alte tulpini foto: AFP

Anul 2022 ar putea aduce finalul pandemiei, susțin experții din domeniul sănătății. Iată argumentele care îi fac să creadă că situația pandemică este mai aproape de final decât am crede. 

Omenirea se luptă de mai bine de doi ani cu virusul SARS-CoV-2, care continuă să sufere mutații. Varianta Delta a făcut ravagii în întreaga lume și s-a dovedit a fi extrem de agresivă. De câteva luni, tulpina africană Omicron este depistată într-un număr din ce în ce mai mare de țări, iar conform experților ea va fi dominantă și în anul 2022.

Un nou studiu arată că Omicron ar avea un risc de spitalizare mai mic Foto: Pixabay
Un nou studiu arată că Omicron ar avea un risc de spitalizare mai mic Foto: Pixabay

Cu toate că, Omicron va fi prezent peste tot, iar riscul de contaminare pe care îl prezintă este unul mai ridicat, specialiștii cred că este ultima mutație pe care o va suferi coronavirusul. 

Anthony Fauci, epidemiolog american, este convins că această pandemie nu va continua la nesfârșit. Cazurile de îmbonăvire sunt în creștere, ca urmare a apariției variantei Omicron, însă acesta este de părere că valul pandemic generat de noua tulpină ar putea fi un prilej pentru ca oamenii să se vaccineze. 

image

„A fost un an dureros pentru mulţi dintre noi. 2022 trebuie să fie sfârşitul pandemiei”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General OMS.

„Cu siguranţă, nu vom fi în această situaţie atât de gravă la nesfârşit şi, ceea ce sperăm, când vom depăşi acest val Omicron, vom avea mulţi oameni vaccinaţi sau care s-au infectat şi vindecat, încât va exista un grad de imunitate comunitară, încât să nu mai fim în situaţia în care virusul ne domină viaţa”, explică Anthony Fauci, epidemiolog şef SUA.

De asemenea, în anul care urmează omenirea va mai avea două noi arme în lupta contra coronaviruslui, pe lângă vaccinurile anti-COVID. Oamenii de știință au dezvoltat două medicamente cu administrare orală: Paxlovid şi Molnupiravir, recomandate persoanelor din categoriile de risc. Pastilele promit să reducă riscul de spitalizare şi deces cu 70 până la 90%.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
femeie coreea1 jpeg
chipul real al lui iisus fotopixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net