Lufthansa elimină 33.000 de zboruri din cauza Omicron

#Coronavirus

Omicron își arată colții din de ce în ce mai agresiv. Compania Lufthansa a anunțat că intenţionează să elimine 33.000 de zboruri din programul său de iarnă din cauza răspândirii acestei variante de coronavirus și a restricţiilor de călătorie aferente.

image

”De la mijlocul lunii ianuarie până în februarie, observăm o scădere bruscă a rezervărilor”, a declarat joi CEO-ul operatorului aerian german, Carsten Spohr, pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de reuters. El spune că 33.000 de zboruri echivalează cu aproximativ 10% din planul său de zbor.

"Trebuie să operăm 18.000 de zboruri suplimentare, inutile în timpul iernii"

Lufthansa simte mai ales absenţa pasagerilor din Germania, Austria, Elveţia şi Belgia, care sunt afectaţi deosebit de puternic de pandemie, a spus Spohr. El a arătat că operatorul aerian german ar fi redus şi mai multe zboruri în ianuarie din cauza cererii slabe, dacă nu ar fi trebuit să respecte reglementările Uniunii Europene privind utilizarea sloturilor. ”Trebuie să operăm 18.000 de zboruri suplimentare, inutile în timpul iernii, doar pentru a ne asigura drepturile de decolare şi aterizare. Deşi scutiri ecologice au fost acordate în aproape orice altă parte a lumii în timpul pandemiei, UE nu le permite în acelaşi mod”, a declarat Spohr, potrivit News.ro.

25 de cazuri de Omicron, în România

Numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron a crescut și în România, conform autorităților sanitare. Încă 9 cazuri noi au fost înregistrate, joi, aducând totalul de cazuri din România la 25, transmite Ministerul Sănătății. Este vorba despre despre 6 persoane (3 bărbați și 3 femei) cu vârste cuprinse între 19 și 84 de ani din București, un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Dâmbovița cu istoric de călătorie în Marea Britanie, un bărbat de 43 din judetul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia și un altul de 49 de ani din județul Prahova.

Cele mai comune simptome de Covid sunt febra mare, o tuse continua şi pierderea mirosului şi/sau a gustului. Totuşi, în cazul Omicron, lucrurile diferă. Doctorul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit noua variantă, a dezvăluit că unii pacienţi, mai ales cei nevaccinaţi, au simptome intense, precum dureri de cap sau dureri musculare.

image
image
image
image
image
image
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net