Evenimentele de Revelion din jurul lunii, anulate de teama Omicron. Restricţii în marile oraşe

Pandemia de coronavirus a anulat din nou numeroase evenimente de Anul Nou din jurul lumii, de data aceasta din cauza variantei Omicron, care s-a răspândit cu rapiditate şi a făcut ca numărul cazurilor de îmbolnăviri să explodeze.

Aşa a arătat Revelionul în Londra în 2018 foto: Getty
Aşa a arătat Revelionul în Londra în 2018 foto: Getty

De frica unui val şi mai mare de cazuri noi de infectare şi a unei suprasolicitări a unui sistem medical deja obosit, autorităţile marilor oraşe din jurul lumii au ales să anuleze sau să restrângă cu multe evenimentele organizate de Revelionul 2022.

Times Square din New York, Spectacol cu public redus

În New York, în celebra Times Square, unde milioane de oameni veneau în alţi ani să petreacă noaptea din ani, numărul celor prezenţi va fi redus, iar masca este obligatorie, conform adevarul.ro.

Şi la Viena, unde are loc tradiţionalul concert al Filarmonicii, în sală va fi permis accesul a doar 1.000 de oameni. Un pas înainte, totuşi, întrucât în 2021, concertul s-a ţinut fără public.

Atena, Berlin, Paris, fără focuri de artificii

La Atena, toate festivităţile publice de Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în ţară sunt sfătuiţi să se testeze în a doua şi în a patra zi de la sosire, a declarat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris.  

Germania a impus restricţii stricte pentru a reduce răspândirea Covid începând cu 28 decembrie, iar evenimentele publice de Revelion au fost anulate. Asta înseamnă că nu vor fi evenimente publice pentru focuri de artificii în Berlin, dar nici în Munchen şi Frankfurt.  

Şi în Scoţia şi India adunările publice de Revelion sunt interzise, iar la Paris, Primăria a anulat spectacolul de artificii şi festivităţile programate cu această ocazie pe Champs Elysees. Amsterdam chiar a anulat şi numărătoarea inversă, ca urmare a ''perspectivei sumbre" provocate de rata ridicată a cazurilor zilnice de infectare şi a spitalizărilor asociate Covid.

În Italia, Roma se numără printre oraşele care au decis să anuleze festivităţile din cauza problemelor legate de pandemie. Regiunea Campania a interzis, de asemenea, sărbătorile şi consumul de alcool în zonele publice în perioada 23 decembrie - 1 ianuarie.

Foc de artificii mai mic la Londra

La Londra, focul de artificii se va ţine, până la urmă, dar la un nivel mai mic, în Trafalgar Square, iar autorităţile îndeamnă publicul să îl urmărească de la televizor, conform mirror.co.uk.   

Unele oraşe nu au impus restricţii

Cu toate acestea, unele oraşe din lume au decis să nu anuleze festivităţile. Bangok, capital Thailandei, permite organizarea evenimentelor publice, dar în condiţii foarte stricte: numai locurile în aer liber vor putea fi ocupate, iar participanţii trebuie să fie complet vaccinaţi şi testaţi. La fel şi în Cape Town, Africa de Sud, unde e necesară respectarea condiţiilor sanitare.

Taipei, cel mai mare oraş din Taiwan, a decis să păstreze planurile privind focurile de artificii spectaculoase la Taipei 101, una dintre cele mai impresionante clădiri din lume. Şi spectacolul de artificii din Dubai, de la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, este încă pe listă. Iar Rio de Janeiro a revenit asupra deciziei iniţiale de a anula festivităţile de Revelion 2022.

Sydney şi Auckland, împânzite de oameni la 12 noaptea

În Sydney, Australia şi în Auckland, Noua Zeelandă, care au trecut deja în 2022, mulţimi s-au adunat pe străzi pentru a celebra ora 12 noaptea, iar autorităţile au organizat focuri de artificii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net